Ρίχνουν πετρέλαιο για να «σκοτώσουν» τα δέντρα

Κάνουν τρύπες στους κορμούς και τους ποτίζουν με δηλητήριο

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 22:25
Εκτός από τις τρύπες και τα δηλητήρια στις ρίζες και στους κορμούς οι Λαρισαίοι καρφώνουν και τις δορυφορικές κεραίες πάνω στα δέντρα Εκτός από τις τρύπες και τα δηλητήρια στις ρίζες και στους κορμούς οι Λαρισαίοι καρφώνουν και τις δορυφορικές κεραίες πάνω στα δέντρα

Σε μια απίστευτη τακτική επιδίδονται κάποιοι Λαρισαίοι που έχουν βάλει στόχο να «θανατώσουν» όσα περισσότερα δέντρα μπορούν.

Μπροστά σε ένα χωρίς προηγούμενο περιστατικό βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαούτσος και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων σε συνοικίες της πόλης. Στην πρώτη περίπτωση άγνωστος τρύπησε με τρυπάνι τον κορμό του δέντρου και τοποθέτησε ισχυρό φυτοφάρμακο προκειμένου το δέντρο να ξεραθεί και να αναγκαστούν στη συνέχεια να το κόψουν. Σε άλλη περίπτωση ασυνείδητοι έριξαν πετρέλαιο στις ρίζες.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να ραντίζουν με διαβρωτικά υλικά τις ρίζες των δέντρων, να κάνουν τρύπες στους κορμούς και να εκχύουν στο εσωτερικό τους φυτοφάρμακα και πετρέλαιο. Είναι μια πάγια τακτική επιτηδείων για να ξεραθεί ένα δέντρο και στη συνέχεια να κοπεί. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις, πρόκειται για μικρά αλλά και για μεγάλα δέντρα», σημειώνει ο αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι έχουν παρατηρηθεί αυτές οι τακτικές σε διάφορες συνοικίες της πόλης, μάλιστα σε άλλη περιοχή ξέραναν μεγάλο πλατάνι.

Μέσα στο καλοκαίρι υπάρχουν πολίτες που αντί να δροσίζουν τα δέντρα ρίχνοντάς τους λίγο νερό τα δηλητηριάζουν. Ρίχνουν στις ρίζες τους διαβρωτικά υλικά, τα τρυπούν και διοχετεύουν στον κορμό τους πετρέλαιο και δυνατά φυτοφάρμακα, δηλητήρια, την ίδια ώρα που η πόλη έχει ανάγκη από πράσινο.

Ο Δήμος Λαρισαίων δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τους δράστες ατιμώρητους καθώς προτίθεται να προβεί σε μηνύσεις κατά αγνώστων. «Καλούμε τους πολίτες όταν παρατηρούν αλλαγές, τρύπες, κοψίματα στους κορμούς των δέντρων ή στις ρίζες τους, ή αντί να μοσχοβολούν να αναδύουν τη μυρωδιά του πετρελαίου να το καταγγέλλουν στην Υπηρεσία Πρασίνου ή στη Δημοτική Αστυνομία. Όσο πιο γρήγορα παρέμβει η Υπηρεσία τόσο πιο εύκολα μπορεί να σωθεί ένα δέντρο. Μόνο έτσι θα τιμωρηθούν οι δράστες. Η πόλη μας έχει μεγάλη ανάγκη το πράσινο, το οξυγόνο, τη δροσιά δεν είναι δυνατόν να τα καταστρέφουμε, να τα θανατώνουμε», καταλήγει ο κ. Ζαούτσος.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass