Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 22:12

Αύριο Τετάρτη ξεκινούν στη Λάρισα οι τετραήμερες εκδηλώσεις με τίτλο "Ιπποκράτης η αέναη επιστροφή". Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ιπποκράτης» και τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι να συνδέσουν την πόλη της Λάρισας με τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, με την εκτέλεση του μουσικού έργου «ΟΜΝΥΜΙ» (Καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο όρκο), σε σύνθεση Ευριπίδη Μπέκου.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

Ο επετειακός εορτασμός ξεκινά στις 8 το βράδυ αύριο Τετάρτη, στον αύλειο χώρο της Ιατρικής Σχολής κτίριο Κατσίγρα με επίδειξη μιας από τις αρχαιότερες ιατρικές τεχνικές , την «Ιπποκρατική μάλαξη».

Η επίδειξη αυτή θα πραγματοποιηθεί από ομάδα έμπειρων φυσιοθεραπευτών σε εθελοντές με τη διαδραστική συμμετοχή του κοινού. Η μουσική επένδυση θα γίνει από σαξόφωνο και πιάνο και επιλεγμένα μουσικά ακούσματα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας , ο οποίος και «θα χτίσει γέφυρες ανάμεσα στο χθες και το σήμερα της Ιπποκρατικής ιατρικής τέχνης».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., πλατεία Ταχυδρομείου. Εκδήλωση: Ιπποκρατική μάλαξη. Ομιλία - Επίδειξη από ειδικούς φυσιοθεραπευτές και διαδραστική συμμετοχή του κοινού

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ., πλατεία Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκδήλωση: Ιπποκράτης και τα βότανα. Παρουσίαση των βοτάνων, ενημέρωση για τη χρήση τους και διαδραστική συμμετοχή του κοινού. Κτίριο Κατσίγρα – Πλατεία Ταχυδρομείου, στις 6 μ.μ.: Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη παθήσεων-μάστιγα της εποχής μας, όπως καρδιακά νοσήματα-Χ.Α.Π.-κοινές κακοήθειες κλπ.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., Δημοτικό Ωδείο Λάρισας: Εκδήλωση: Το έργο και ο όρκος του Ιπποκράτη. Ομιλητές: Γεράσιμος Ρηγάτος, Βασίλης Χατζηβασιλείου. Μουσική εκδήλωση: «Ο όρκος του Ιπποκράτη για φωνή και πιάνο» από τη Ράνια Τσοχατζή, τραγούδι: Θοδωρής Κανάκης.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., αύλειος χώρος Μύλου του Παππά: «ΟΜΝΥΜΙ» Καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο όρκο. Σύνθεση: Ευριπίδης Μπέκος. Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας – Ανδρική Χορωδία ΜΣΛ – σολίστες: Ζήσης Αποστολίδης , Δέσποινα Πούρικα. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βραβεύσει τους αριστούχους αποφοιτήσαντες από την ίδρυσή της Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1