"Ούτε μια αποτελεσματική παρέμβαση σε κανένα ζήτημα"

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΑΒΑΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:34

Αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη «Ελευθερία» η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Νικολέττα Μπασδέκη καθώς άμεσα τοποθετήθηκε ο Αντώνης Γραβάνης, που ήταν και ο αντίπαλός της στις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη.

Μεταξύ άλλων ο Αντώνης Γραβάνης τονίζει πως «η ταλαιπωρία των συναδέλφων και οι ουρές στις σκάλες συνεχίζονται και γενικότερα ο ΔΣΛ δεν έχει κάνει ούτε μια αποτελεσματική παρέμβαση σε κανένα ζήτημα, παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις της», ενώ υπογραμμίζει πως «μπορεί η κ. Μπασδέκη να «ζει το όνειρό της» ως πρόεδρος, οι δικηγόροι όμως βιώνουν την αδήριτη καθημερινότητα και περιμένουν τον Σύλλογο ως ενεργό και μεθοδικό συμπαραστάτη».

*Πιο αναλυτικά η δήλωση Γραβάνη στην «Ε» έχει ως εξής: «Η κ. Μπασδέκη οφείλει να εγκαταλείψει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και να σκύψει αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα και όχι απλά απαριθμώντας τα.

Όσον αφορά στο "έργο" της στη δικηγορική καθημερινότητα, η κατάσταση μιλάει από μόνη της. Η ταλαιπωρία των συναδέλφων και οι ουρές στις σκάλες συνεχίζονται και γενικότερα ο ΔΣΛ δεν έχει κάνει ούτε μια αποτελεσματική παρέμβαση σε κανένα ζήτημα, παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις της. Η κ. Μπασδέκη μάλιστα βαυκαλίζεται για τις επιστημονικές εκδηλώσεις του ΔΣΛ που αποτελούν μικρό κλάσμα του οργανωμένου προγράμματος εκδηλώσεων των προηγουμένων ετών, τις οποίες τότε η ίδια κατηγορούσε και «σνόμπαρε» επιδεικτικά.

Ενδεικτικό της "δημοκρατικής ευαισθησίας" και της νοοτροπίας της κ. Μπασδέκη αποτέλεσε το υποβαθμισμένο σεμινάριο για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Η κ. Μπασδέκη ουδέποτε έφερε στο Δ.Σ. προς συζήτηση την από 6.7.2018 κατεπείγουσα πρόταση για αναβάθμιση του σεμιναρίου με διεξαγωγή προαιρετικών εξετάσεων και απόκτηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε αυτές (όπως έγινε και στον ΔΣΑ σε όμοιο σεμινάριο). Αιτιολογία για την άρνηση συζήτησης της εν λόγω πρότασης εκ χειλέων κ. Μπραζιώτη (α’ αντιπρόεδρος ΔΣΛ, προταθείς από την κ. Μπασδέκη) ήταν ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων δεν είναι υποχρεωτική η συζήτηση, επειδή δεν συνυπογράφεται από το 1/5 των μελών του Δ.Σ.»…

ΥΓ: Από τις 23 Ιουλίου δεν λειτουργεί το σύστημα online έκδοσης γραμματίων, κρίσιμη υποδομή – κεκτημένο του ΔΣΛ προς τα μέλη του, ήδη από τον Απρίλιο 2017. Μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) επιδιορθώθηκε, κατόπιν παρέμβασής μου ύστερα από αιτήματα συναδέλφων όπως ακριβώς είχε γίνει την περασμένη άνοιξη μετά από 2 μήνες βλάβης.

Εν ολίγοις, μπορεί η κ. Μπασδέκη να «ζει το όνειρό της» ως πρόεδρος, οι δικηγόροι όμως βιώνουν την αδήριτη καθημερινότητα και περιμένουν τον Σύλλογο ως ενεργό και μεθοδικό συμπαραστάτη. Όχι ως όχημα άσκησης επικοινωνιακής πολιτικής», καταλήγει η τοποθέτηση του κ. Γραβάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass