Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:38

«Για ποιο λόγο εκκρεμούν οι απαιτούμενες μελέτες για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών και τι προτίθεστε να πράξετε για την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης των μελετών, προκειμένου επιτέλους να δημοπρατηθεί το έργο;». Τα παραπάνω ερωτήματα απευθύνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έχει κατ’ επανάληψη ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για το αναγκαίο αυτό έργο, στην ερώτησή του υπογραμμίζει τα εξής:

«Εδώ και χρόνια ένα από τα έργα που λιμνάζει στον νομό Λάρισας είναι ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων. Αν και ο σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει το 2004, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα η ολοκλήρωσή του εκκρεμεί, διαιωνίζοντας και πολλαπλασιάζοντας τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα. Τα σημαντικότερα απ’ αυτά συνίστανται στην στενότητα του δρόμου, στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος και τις κλίσεις του, στη μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων, βαρέων οχημάτων άλλα και αγροτικών μηχανημάτων, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικό δίκτυο, και στη διέλευσή του μέσα από τον οικισμό της Νίκαιας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου μετά από συνάντησή τους (εφημερίδα “Ελευθερία”, 29.08.2018) η μη έναρξη των διαδικασιών χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του δρόμου οφείλεται στην καθυστέρηση των απαιτούμενων μελετών από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών. Καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Φαρσάλων έχουν ολοκληρώσει το κομμάτι της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που τους αναλογεί, η έγκριση των μελετών που χρειάζονται από το αρμόδιο Υπουργείο, θα ολοκληρώσει την απαιτούμενη διαδικασία και ουσιαστικά θα “ξεκλειδώσει” το έργο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «είναι προφανές ότι με κριτήριο την ασφάλεια στις μετακινήσεις και τις μεταφορές άλλα και τη συμβολή του σύγχρονου οδικού δικτύου στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, η πολιτεία οφείλει να συνδράμει γρήγορα στη βελτίωση του οδικού δικτύου, όπως στην περίπτωση του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1