Παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ο Μάρ. Ξηρομερίτης

* «ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ» - ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ Ο ΧΡ. ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 22:10
Ο κ. Μαρ. Ξηρομερίτης Ο κ. Μαρ. Ξηρομερίτης

Την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας ανακοίνωσε χθες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης, επιχειρώντας έτσι να σηματοδοτήσει «μια νέα αρχή», την έναρξη των διαδικασιών ενόψει και των δημοτικών εκλογών του 2019 για «ένα νικηφόρο ψηφοδέλτιο που θα μας απαλλάξει από τη σημερινή διαχειριστική αρχή» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Ξηρομερίτης ανακοίνωσε την απόφασή του χθες, σε συνέντευξη Τύπου, παραπέμποντας ωστόσο στο μέλλον «και μετά από συζητήσεις με πολίτες και φορείς» όπως είπε, για τη δική του στάση και ειδικότερα αν ο ίδιος θα ηγηθεί συνδυασμού ή θα συμπράξει με άλλον συνδυασμό, προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξουν οι διαδικασίες εκείνες που θα οδηγήσουν τον χώρο της κεντροδεξιάς προφανώς σε συνδυασμό που θα ανατρέψει τη δημοτική αρχή Καλογιάννη.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Αναλυτικότερα, ο κ. Ξηρομερίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ιατρείο του, για να υποδηλώσει πως ανήκει στους ανθρώπους της εργασίας, ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Υπογραμμίζοντας ότι «μετά από 4,5 χρόνια στα έδρανα με αυτή τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισα να ανακοινώσω την παραίτηση μου. Κλείνει ένας ιστορικός κύκλος και ουσιαστικά εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Η δημοτική αρχή όπως και όλες οι αντιπολιτεύσεις κριθήκαμε στον χρόνο από τους δημότες και η εικόνα που έχουν οι πολίτες για όλους μας είναι ξεκάθαρη. Οι πράξεις και το διάβα του καθενός από τους συμμετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πλέον κατατεθειμένα στους δημότες και μένει να κριθούμε και έμπρακτα στην κάλπη.

Πιστεύω ότι εξετέλεσα την αποστολή μου ως δημοτικός σύμβουλος και εκπροσώπησα κατά το δυνατόν και με τον βέλτιστο τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Με μεγάλη μου χαρά θα παραχωρήσω τη θέση μου σε έναν φίλο και στενό συνεργάτη και το πιο σημαντικό, σ’ έναν ενεργό πολίτη που θα δώσει τη δική του μεγάλη ώθηση στον Δήμο Λαρισαίων, τον κ. Χρήστο Αγορίτσα με τον οποίο μας συνδέουν πολλοί αγώνες στο παρελθόν από τα εφηβικά μας χρόνια έως και σήμερα.

Τώρα σειρά έχει ο καθαρός προεκλογικός λόγος και η προσωπική ενημέρωση και συνεργασία με κάθε συμπολίτη προσωπικά. Είμαι παρών και θα δώσω τον αγώνα μου για να έχει ο Δήμος Λαρισαίων την αναπτυξιακή τροχιά που του αρμόζει ως Θεσσαλική πρωτεύουσα. Οι εξελίξεις τρέχουν γοργά και εμείς πρέπει να είμαστε ένα βήμα πάντα εμπρός».

Ο κ. Ξηρομερίτης, όπως είναι γνωστό, δεν κρύβει την πολιτική του φιλοδοξία ακόμη και να ηγηθεί συνδυασμού ωστόσο χθες πρόταξε την ανάγκη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα καταλήξουν σε έναν συνδυασμό που θα ανατρέψει τη δημοτική αρχή Καλογιάννη, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει τη δική του στάση.

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει όλοι να υποτάσσουμε το “εγώ” μας και να δομήσουμε ένα ανυπέρβλητο “εμείς”» ο κ. Ξηρομερίτης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «νέα αρχή» ενόψει των εκλογών του 2019, ερωτηθείς για το αν ο ίδιος ηγηθεί συνδυασμού ή θα συνεργασθεί με την κ. Ρένα Καραλαριώτου παρέπεμψε στην απόφαση που θα ληφθεί «μετά από συζητήσεις με πολίτες και φορείς».

Δηλώνοντας πως «είμαι παρών και θα δώσω τον αγώνα μου για να έχει ο Δήμος Λαρισαίων αναπτυξιακή τροχιά» ο κ. Ξηρομερίτης τόνισε πως «σκοπός είναι να υπάρξει ένα νικηφόρο ψηφοδέλτιο που θα μας απαλλάξει από τη σημερινή διαχειριστική δημοτική αρχή».

ΧΡ. ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξηρομερίτης είχε πρόσφατα ανεξαρτηποιηθεί από την παράταξη του κ. Ντ. Διαμάντου, με την οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Λάρισας στις τελευταίες εκλογές. Τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο θα καταλάβει πλέον ο εκπαιδευτικός Χρήστος Αγορίτσας.

Να σημειωθεί ότι οι κ. Αγορίτσας και Ξηρομερίτης υπήρξαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι και επί δημαρχίας Κων. Τζανακούλη, με τον συνδυασμό του οποίου είχαν εκλεγεί για να ανεξαρτητοποιηθούν στη συνέχεια για να κατέλθουν εκ νέου στις εκλογές του 2014 αλλά με τον συνδυασμό του κ. Διαμάντου.

Ο κ. Αγορίτσας είναι καθηγητής Μαθηματικών με master στην εκπαίδευση και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 με τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου ενώ διετέλεσε και προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass