Έναρξη εγγραφών –μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

* ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:20

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές και τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «στη Σχολή φοιτούν μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών. Στα 5 χρόνια φοίτησης στη Σχολή οι μαθητές διδάσκονται έναν ευρύ κύκλο μαθημάτων της εκκλησιαστικής μας μουσικής, Τυπικό, Ιστορία, Λειτουργική, Ευρωπαϊκή Μουσική, Βυζαντινή Χορωδία, Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής κ.α. Για τα παιδιά του Δημοτικού λειτουργεί όπως κάθε χρόνο, πλέον, το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα παιδιά έρχονται σε μία ευχάριστη γνωριμία με τη μουσική, με σκοπό να την αγαπήσουν, να καλλιεργηθούν και να αξιοποιήσουν γόνιμα τον ελεύθερό τους χρόνο. Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει το Ψαλτικό Φροντιστήριο. Ένα τμήμα που θα κάνει μουσική προετοιμασία στους μαθητές για τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές, και μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Η Σχολή της Μητροπόλεώς μας λειτουργεί από το 1981 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Παρέχει, κατόπιν εξετάσεων ενώπιον επιτροπής, Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής. Με τους τίτλους σπουδών μπορεί κάποιος να διδάξει στα Μουσικά Σχολεία, σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές. Παραρτήματα της Σχολής λειτουργούν στον Τύρναβο, τη Γιάννουλη και τον Πλατύκαμπο. Τα δίδακτρα είναι πολύ προσιτά με επιπλέον εκπτώσεις για πολυτέκνους –τριτέκνους, ανέργους και παιδιά Δημοτικού. Διδάσκουν οι καταξιωμένοι καθηγητές –πρωτοψάλτες της Μητροπόλεώς μας κ.κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Θεοδόσης Διαμάντης, Απόστολος Παπαγεωργίου, Χρήστος Ζτιάβας, Χριστόφορος Καρυώτης, Γεώργιος Ζήσης, Γεώργιος Τερζούδης και στην Ευρωπαϊκή Μουσική η Έλενα Σαΐτη. Πληροφορίες: Γραμματεία Σχολής 2410-536587, Θεοδόσης Διαμάντης 6938-999122, Χρήστος Ζτιάβας 6986-302009.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass