Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αγρυπνία σήμερα στη Λάρισα

* ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:52

Να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που οργανώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και να διαμαρτυρηθούν "κατά της απαράδεκτης και εθνικά καταστροφικής Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει μακεδονική ταυτότητα, μακεδονική ιθαγένεια και μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας Σλάβους των Σκοπίων", αποφάσισαν ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και τα συνεργαζόμενα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης.

Έτσι με αφορμή το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα κηρύξει ο πρωθυπουργός της χώρας με την παρουσία μελών της Κυβέρνησης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, οι παραπάνω τοπικοί φορείς, αποφάσισαν τη μετάβασή τους στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Επιπροσθέτως θα παραστούν και στην αγρυπνία που θα τελεσθεί σήμερα το βράδυ στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φορέων «η εν λόγω Συμφωνία δεν επιλύει το ψευτομακεδονικό ζήτημα που δημιούργησε ο Κροάτης ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Τίτο. Αντιθέτως επιβάλλει τα πονηρά του σχέδια περί «Μακεδονίας του Αιγαίου». Ως εκ τούτου είναι εθνικώς επικίνδυνη για τη χώρα μας. Πρέπει οπωσδήποτε «να σώσουμε τη Μακεδονία μας, γιατί αυτή θα μας σώσει», όπως έλεγε ο Ίων Δραγούμης. Αρχίζουμε τον αγώνα μας με την επίκληση της βοήθειας του Θεού. Με αγρυπνία δηλαδή που θα τελεστεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) Λάρισας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12:30 τα μεσάνυχτα».

Τα Σωματεία που υπογράφουν την ανακοίνωση και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο είναι: Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Ένωση Θεολόγων Λάρισας, Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας, Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Άγιος Δαμιανός», Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας», Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας, Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος».

Δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο μέχρι και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στα βιβλιοπωλεία της Χριστιανικής Εστίας (Παπακυριαζή 30, τηλ. 2410-536181) και της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14, τηλ. 2410-621685).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο μεταξύ, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, διοργανώνει εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Με ομιλητές τους: Νάτσιο Δημήτριο ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η Πατρίδα και οι Εφιάλτες της» και Μαλκίδη Θεοφάνη: «Μακεδονία: Η "Συμφωνία" και το καθήκον του Ελληνικού λαού». Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, όπου θα απαντηθούν οι ερωτήσεις του κοινού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1