«Αγρια λιτότητα έως το 2060»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΕΘ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 22:08

 «Το τρίτο μνημόνιο τυπικά έληξε στις 21 Αυγούστου αφού τα σκληρά μέτρα ισχύουν έως το 2060, δηλαδή για τα επόμενα 42 χρόνια» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο οργανωτικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Παπαναστάσης.

Ο κ. Παπαναστάσης βρέθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του συλλαλητηρίου που συνδιοργανώνουν αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΝΤ Λάρισας τη ΑΔΕΔΥ, Δημ. Παπαποστόλου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «τη στιγμή που τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου, που η συγκυβέρνηση ψήφισε, είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.), με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Απέναντι σε αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση με το παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνεται, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, με κυρίαρχο αίτημα την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και την κατάργηση των μέτρων όλων των μνημονίων».

Ο κ. Παπαναστάσης, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο, σημείωσε πως η ΑΔΕΔΥ ζητά την «κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016), μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση».

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί επίσης «προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ), κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν» και «να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ».

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο και καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση. Για τον σκοπό αυτό λεωφορεία θα αναχωρήσουν αύριο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass