Νέα έργα ύδρευσης 6,2 εκατ. ευρώ στη Λάρισα

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» – ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 15:52

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και για τα πρώτα έργα αποκατάστασης τεσσάρων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) από τους 19 συνολικά ΧΑΔΑ, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο σημαντικά έργα που αφορούν στον Δήμο Λαρισαίων (αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών ύδρευσης στη Λάρισα με 3 εκατ. ευρώ και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Κοιλάδα με 3,2 εκατ. ευρώ) όπως και δύο σημαντικά έργα στον Δήμο Αγιάς (αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς και δίκτυα αποχέτευσης στο Ομόλιο).

Όπως σημειώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών «η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, βάζει τέλος στα βαριά πρόστιμα που καλείται να πληρώνει η χώρα για καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά όλες τις προσδοκίες. Μέσα σε μόλις 80 ημερολογιακές ημέρες, από τις 15 Ιουνίου 2018 μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 105 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 351.477.350,86 εκατ. ευρώ».

ΛΑΡΙΣΑ

Αναλυτικότερα στην πρόσκληση Ι «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Υδρευσης» εντάσσεται το έργο της ΔΕΥΑ Λάρισας «Αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών-ενίσχυση διατομών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Λάρισας» (3.000.000,00 ευρώ) και στην πρόσκληση ΙΙ «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» εντάσσεται το έργο της ΔΕΥΑ Λάρισας «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ Κοιλάδας και αναβάθμιση ΗΜ εξοπλισμού ΕΕΛ Λάρισας» (3.266.949,00 ευρώ).

 ΑΓΙΑ

Επίσης εντάσσονται το έργο της ΔΕΥΑ Αγιάς «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς»  (2.287.096,77 ευρώ) και το έργο της ΔΕΥΑ Αγιάς «Δίκτυα αποχέτευσης Τ.Κ. Ομολίου» (2.803.610,46 ευρώ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1