Βολές 131 πολιτών κατά του δημάρχου Αγιάς

* ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩ ΑΜΥΓΔΑΛΗ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 16:24
Αυτός είναι ο δρόμος που συνδέει την Αμυγδαλή με την Άνω Αμυγδαλή (γνωστή ως Κουκουράβα) Αυτός είναι ο δρόμος που συνδέει την Αμυγδαλή με την Άνω Αμυγδαλή (γνωστή ως Κουκουράβα)

Τον δήμαρχο Αγιάς καταγγέλλουν 131 κάτοικοι της Αμυγδαλής και της Άνω Αμυγδαλής «για αδιαφορία», καθώς υποστηρίζουν ότι: «Το 2010, ο Αντ. Γκουντάρας είχε υποσχεθεί την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμυγδαλή - Άνω Αμυγδαλή. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, όχι μόνο δεν τήρησε την υπόσχεσή του, αλλά ούτε απαντά στις ερωτήσεις και στις επιστολές μας, για το χρόνιο αίτημά μας».

«Καθημερινά κινδυνεύουν ζωές» αναφέρουν, καθότι «ο δρόμος 3.400 μέτρων που συνδέει την Αμυγδαλή με την Άνω Αμυγδαλή, είναι σε άσχημη κατάσταση, εξαιρετικά επικίνδυνος με λακκούβες και πέτρες που κόβουν σαν ξυράφια και σχίζουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων.

Τα οχήματα πολλές φορές ακροβατούν μεταξύ γκρεμού και γης και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

Αναλυτικότερα, η καταγγελία την οποία συνυπογράφουν 131 πολίτες, έχει ως εξής: «Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνιο Γκουντάρα, για την αδιαφορία του όσον αφορά στο αίτημα των κατοίκων για ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου μεταξύ Κάτω-Άνω Αμυγδαλής.

Πρόκειται για έναν πάρα πολύ επικίνδυνο χωματόδρομο μήκους 3.400 μέτρων που ενώνει την Κάτω Αμυγδαλή με την Άνω Αμυγδαλή, όπου μετά και τις θεομηνίες των τελευταίων ετών βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, με πολλές λακκούβες και πέτρες που εξέχουν και προκαλούν ζημιές σε κάθε είδους οχήματα.

Από τον δρόμο αυτό, διέρχονται καθημερινά, πολλές φορές την ίδια μέρα, οι ντόπιοι κάτοικοι της Κάτω Αμυγδαλής που απασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όπως επίσης μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, που πηγαίνουν στα σπίτια τους, που έχουν φτιάξει με πολύ κόπο και μεράκι εδώ και πολλά χρόνια.

Πολλοί κάτοικοι του χωριού, πλέον, αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια τους, λόγω του κακού οδοστρώματος. Φυσικά είναι αδύνατον να φτάσει ασθενοφόρο στην περιοχή, όχι μόνο λόγω του δρόμου αλλά και λόγω της έλλειψης σήμανσης (στο χωριό της Άνω Αμυγδαλής, διαμένει κάτοικος με αναπηρία, όπως επίσης και κάτοικος με αλλεργία σε τσίμπημα μέλισσας, που σε περίπτωση τσιμπήματος θα πρέπει να διακομισθεί εσπευσμένα σε Νοσοκομείο).

Δεν υπάρχουν ούτε προειδοποιητικές πινακίδες για την επικινδυνότητα του δρόμου.

 Όλοι οι κάτοικοι του χωριού της Άνω Αμυγδαλής είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου Αγιάς (δημοτικά τέλη, λογαριασμούς νερού), όπως επίσης, συνεπείς και στην πληρωμή του ΕΝΦIΑ, για τα σπίτια, τα χωράφια και τα οικόπεδα που διαθέτουν.

Εκτός του άθλιου δρόμου, δεν υπάρχει κάδος σκουπιδιών, δεν υπάρχει καθαριότητα, γενικώς η πλατεία του χωριού μοιάζει με «βομβαρδισμένο τοπίο», πεσμένες πέτρες, κρεμάμενα από κολώνα της ΔΕΗ χριστουγεννιάτικα καλώδια με ρεύμα να ακουμπάνε στο έδαφος, καθιστώντας το χωριό «κίνδυνο/θάνατο» για τους κατοίκους και επισκέπτες.

 Ο δήμαρχος Αγιάς ενώ είναι γνώστης όλων των προβλημάτων από το 2010 και ενώ έχουμε απευθυνθεί δεκάδες φορές, είτε με επιτόπια παρουσία στο Δημαρχείο, είτε τηλεφωνικά, είτε με έγγραφα, είτε με e-mails, αντιμετωπίζουμε την πλήρη αδιαφορία και την απαξίωσή του, προς τα πρόσωπά μας.

Δεν μας έχει απαντήσει ποτέ στα έγγραφα που του έχουμε αποστείλει ούτε και στα e-mails, παρά τις υποσχέσεις του όλα αυτά τα 8 χρόνια κατά τη θητεία του ως δήμαρχος ότι θα λύσει το πρόβλημα. Η όλη εν γένει συμπεριφορά του, μας έχει θίξει βαρύτατα ως φυσικά και κοινωνικά όντα.

Για τους λόγους αυτούς και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μας, σας δηλώνουμε ότι: Θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον της αρμόδιας Αρχής, για οποιαδήποτε ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής οποιουδήποτε βαθμού υπάρξει για τους κατοίκους των χωριών Άνω –Κάτω Αμυγδαλής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass