Εορτή του Ταξιάρχη στην Κρανιά Ολύμπου

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 17:29

Πολλοί ήταν οι πιστοί Χριστιανοί που ανέβηκαν στην ορεινή και πανέμορφη Κρανιά, την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και να λειτουργηθούν στην εορτάζουσα θαυμάσια πέτρινη εκκλησία Του, που είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου και Πρωταγγέλου Μιχαήλ.

Στην ιερά πανήγυρη παρέστησαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γ. Μανώλης και τοπικοί παράγοντες, ενώ στο τέλος της ιεράς πανηγύρεως, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της αυλής του Ταξιάρχη, ευλογήθηκαν οι άρτοι και τα προσφερόμενα υπό των ευσεβών κατοίκων του χωριού δώρα και τα πλούσια φρούτα που αποτελούν τους ευλογημένους καρπούς του όμορφου χωριού τους. Ο π. Αχίλλιος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο μεγάλο εν Χώναις θαύμα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, ο οποίος πάντοτε αποκαλύπτεται με έναν τρόπο θαυμαστό στις καρδιές των ταπεινών ανθρώπων που αγαπούν τον Θεό και τιμούν τους Αγίους Αγγέλους και Αρχαγγέλους. Στον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή της εορτής προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Διόδωρος από τη Ραψάνη, ο οποίος ευλόγησε τις αρτοκλασίες και μίλησε θεολογικά και εποικοδομητικά στους προσκυνητές του Ταξιάρχου για το πρόσωπο και το έργο του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλα τα μέλη του, που εργάζονται νυχθημερόν για την απρόσκοπτη λειτουργία της ενορίας, επάνω στην ορεινή Κρανιά, για άλλη μια φορά ετοίμασαν επιτυχώς και τη φετινή μεγάλη πανήγυρη του Ταξιάρχου Μιχαήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass