Ποινή φυλάκισης 3 μηνών στον Αχιλλέα Μπέο

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΕΚΔΟΤΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 22:45

Με ποινή τριών μηνών φυλάκισης, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, τιμώρησε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο διότι εξύβρισε τον εκδότη – δημοσιογράφο κ. Γιώργο Καρεκλίδη, στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας.

Όλα συνέβησαν στις 8 Απριλίου του 2016, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, όπου μιλώντας δημοσίως σε ακροατήριο, αλλά και τις επόμενες δύο ημέρες εκδίδοντας ανακοίνωση σε ΜΜΕ («τα οποία είναι ευχερώς προσιτά στο κοινό και μέσω των οποίων το επίμαχο περιεχόμενο αναπαράχθηκε και διαδόθηκε σε απροσδιόριστα τρίτα πρόσωπα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρωτόδικη απόφαση), ο Αχιλλέας Μπέος «προσέβαλε δημοσίως την τιμή του Γιώργου Καρεκλίδη» με άσχημες φράσεις.

Κρίθηκε ένοχος για εξύβριση δια του Τύπου και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 μηνών ενώ στο πρώτο δικαστήριο είχε τιμωρηθεί με 8 μήνες. Στο περσινό ίδιο δικαστήριο είχε κριθεί αθώος για την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου.

Ο Αχιλλέας Μπέος, στον οποίο το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του απολογίας ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως δεν θεωρεί τις εν λόγω φράσεις υβριστικές, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass