«Αθλητισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ημερίδα της ΠΕΔ στην Πορταριά

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2018 16:25

Ημερίδα με τίτλο «Αθλητισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση» διοργάνωσε, προχθές Σάββατο στην Πορταριά, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών, μελών του ΔΣ της ΠΕΔ αλλά και εκπροσώπων αθλητικών σωματείων της περιοχής.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Πορταριά», ο αντιδήμαρχος Δήμου Βόλου Αναστάσιος Μπατζιάκας.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη μεγάλη σημασία των αθλητικών δραστηριοτήτων, στη ζωή των νέων αλλά και γενικότερα όλων των τοπικών κοινωνιών, λέγοντας ότι ο αθλητισμός δημιουργεί υγειές σώμα και νου και συμβάλλει τα μέγιστα στις ανθρώπινες σχέσεις και συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και δήμαρχος Δήμου Μουζακίου Γ. Κωτσός , κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας για να επισημάνει τη διάθεση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας να πραγματοποιεί αποκεντρωμένες συνεδριάσεις και να δίνει έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής που συνεδριάζει. Επισήμανε, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο αθλητικών προγραμμάτων. Είναι μεγάλα τα ποσά που οι Δήμοι έχουν στον προϋπολογισμό τους για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται από αθλητικά σωματεία, νεολαία και γενικότερα από όλους όσους ενδιαφέρονται να αθληθούν. Η σχέση αυτοδιοίκησης και αθλητισμού είναι ιδιαίτερα στενή και πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν: ο κ. Λασκαράκης Περικλής – ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας με τίτλο εισήγησης :Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη στο Ποδόσφαιρο. Ο κ. Τσαγκρώνης Παναγιώτης – Γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Κ. με τίτλο εισήγησης: Η Καλαθοσφαίριση και ο ρόλος της στις Τοπικές Κοινωνίες και ο κ. Σπηλιοτόπουλος Νικόλαος – Ειδικός συνεργάτης της Κ.Ο.Ε. και τεχνικός σύμβουλος Αθλητικών Προγραμμάτων Δήμου Παλλήνης.

Τοποθετήσεις έκαναν ο αντιδήμαρχος Βόλου Αν. Μπατζιάκας, η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» Αθηνά Αναστοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην αδυναμία των ΑμεΑ να αθληθούν λόγω μη προσβασιμότητας σε αθλητικούς χώρους, πρότεινε δε, όταν η τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζει αθλητικά έργα, πριν τα υλοποιήσει, να ζητάει την άποψη των συλλόγων ΑμεΑ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου μπάσκετ με αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ κ. Καρνιαβούρος Γ., ο κ. Τολούζης Ν. πρόεδρος καθηγητών Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, ο κ. Μόρας Αθανάσιος εκπρόσωπος Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, ο κ. Τσιργούλας πρόεδρος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Βόλου και ο κ. Κοσμάς Απόστολος, καθηγητής φυσικής αγωγής. Την ημερίδα συντόνισε ο διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Τσούμας Δημήτριος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass