Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 15:04

Με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αναγόρευσης του Μανώλη Ν. Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ο Μανώλης Γλέζος με τους διαχρονικούς αγώνες και τη στάση ζωής του, που τον έχουν αναδείξει σε πρότυπο για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους, έχει αποδείξει ότι καλλιεργεί και προάγει ιδέες, αξίες και πρακτικές που αποβλέπουν στην προάσπιση αφενός της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης, αφετέρου της Δημοκρατικής Παιδείας ως συνόλου αρχών και στάσεων που αποσκοπούν στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα στέκονται κριτικά απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητα και κατάχρηση εξουσίας, θα καλλιεργούν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη, καθώς και θα προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη, τη συλλογική δράση και την κοινωνική χειραφέτηση.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

-Προσφώνηση του Μανώλη Ν. Γλέζου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Δ. Μαμούρη.

-Προσφώνηση του Μανώλη Ν. Γλέζου από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, αν. καθηγητή Παναγιώτη Κ. Πολίτη.

-«Έπαινος» προς τον Μανώλη Ν. Γλέζο από την αναπληρώτρια πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαρία Σ. Παπαρούση.

-Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, αν. καθηγητή Παναγιώτη Κ. Πολίτη.

-Επίδοση των Τίτλων και του Διασήμου του Τμήματος από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, αν. καθηγητή Παναγιώτη Κ. Πολίτη.

-Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Η αξία της Παιδαγωγικής».

-Μουσική αποφώνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1