Γιορτή Μανιταριού στο Σκλήθρο

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 15:55

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Την 8η Γιορτή Μανιταριού διοργανώνουν, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σκλήθρου (σχολείο), ο Eξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκληθριωτών και ο Σύλλογος «Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας», σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς. Μανιταρόφιλοι και φίλοι του δάσους θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα άγρια μανιτάρια, να απολαύσουν τη βόλτα τους στο δάσος και ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις για τα αυτοφυή άγρια μανιτάρια.


Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη, τιμής ένεκεν, στον αείμνηστο καθηγητή - ερευνητή μυκητολογίας Ζαχαρία Αθανασίου και θα περιλαμβάνει διάλεξη του προέδρου του Συλλόγου «Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας», Στέργιου Μίχου, με θέμα «Τα άγρια μανιτάρια και ο ρόλος τους στη διατροφή και το οικοσύστημα», εξόρμηση στο δάσος για ανεύρεση μανιταριών (απαραίτητα κατάλληλη ενδυμασία, καλάθι και μαχαίρι), γευσιγνωσία (θα προσφερθεί μανιταρόσουπα που θα τη μαγειρέψουν οι γυναίκες του Σκλήθρου, ψητά μανιτάρια, αλλά και ζυμαρικά με μανιτάρια σε πρωτότυπες συνταγές που θα μαγειρέψουν, μπροστά στους επισκέπτες, σεφ και σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας, με επικεφαλής τον σεφ και καθηγητή μαγειρικής Βασίλη Παναγούλη), υπαίθριες δραστηριότητες για τα παιδιά με την υποστήριξη της «Trekking Hellas» και δημιουργικές δραστηριότητες, επίσης για τα παιδιά, με θέμα «Γνωρίζω τα μανιτάρια» με την παιδαγωγό Μάχη Ζούκα.
Η είσοδος θα είναι 2 ευρώ για τους ενήλικες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της γιορτής έχει ως εξής:
9 π.μ. Εξόρμηση για συλλογή μανιταριών (η συνάντηση των μανιταρόφιλων θα γίνει στο σημείο πλάστιγγα στον δρόμο Ελάφου – Σκλήθρου).
11:15 π.μ. Συγκέντρωση και ταυτοποίηση μανιταριών.
12 μ. Διάλεξη.
1 μ.μ. Γευσιγνωσία.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6970-274.260 (κ. Γεροφώτης) και 6974-601.730 (κ. Μίχος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1