Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 15:27

 Παράκληση στον Αγιο Χαράλαμπο

Κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λάρισας τελείται η παράκληση του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα τίθεται προς προσκύνηση μικρό τεμάχιο του ιερού του λειψάνου.

 

Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου

Κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, θα τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης η παράκληση προς τιμήν του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνούν την Ιερά Λειψανοθήκη, η οποία περιέχει τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου, καθώς και προσωπικά είδη του Αγίου Παϊσίου.

 

Εορτασμός του Αγ. Δημητρίου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης

Ξεκίνησαν οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Δημήτριο Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Σήμερα Πέμπτη 25 του μήνα στις 7.30 π.μ. Ορθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 6 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 7.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 6 μ.μ. μεθέορτος Εσπερινός, λιτάνευση των Αγίων Εικόνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας του Κριτσιλάρ) πέριξ της Ενορίας της Νέας Σμύρνης. Κατόπιν η Παράκληση του Αγίου.

Μεθαύριο Σάββατο 27 Οκτωβρίου 7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στις 6 μ.μ. Μέγας Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας.

Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το αστικό Νο1.

 

Τιμάται ο Aγιος Δημήτριος

* ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω θρησκευτικές εκδηλώσεις, στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και Θαυματουργού.

-Βούναινα: Σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ώρα 07.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ώρα 6:00 μ.μ.: Θεία Παράκληση

Μετά το πέρας της Θείας Παρακλήσεως, αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική σε σκεπαστό χώρο παρακείμενο του Ιερού Ναού. Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί το χορευτικό τμήμα Δήμου Κιλελέρ με τον χοροδιδάσκαλό τους Νικόλαο Αρσενίου, το οποίο θα παρουσιάσει χορούς από τη Μακεδονία. Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.

-Χαρά: Στην περιοχή Φιλίκια της Τ.Κ. Χαράς του Δήμου Κιλελέρ σήμερα

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 17.30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα τελεστεί την ίδια ώρα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαράς. Μετά το πέρας της Θείας Παρακλήσεως θα προσφερθεί καφές και διάφορα εδέσματα στο πνευματικό κέντρο του χωριού.

Αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ώρα 8.00 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία . Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα τελεστεί την ίδια ώρα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαράς.

-Μελισσοχώρι: Σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 6.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ώρα 07.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ώρα 7:00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

 

Θεία λειτουργία για την Αγία Ταβιθά

Από την Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με αφορμή την σημερινή γιορτή της Αγ. Ταβιθά της ελεήμονος έγινε γνωστό πως σήμερα το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία στο παρεκκλήσι της Αγίας και στο τέλος θα γίνουν οι καθιερωμένες επισκέψεις, ποιμαντικού ενδιαφέροντος σε ευαγή ιδρύματα της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass