Ανακατασκευάζεται ο δρόμος Τερψιθέα – Ραχούλα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 22:22

Στη βελτίωση του τμήματος της Ε.Ο. Λάρισας–Τρικάλων, από τον ισόπεδο κόμβο Τερψιθέας έως τον αντίστοιχο της Ραχούλας, μήκους περίπου 5,50 χιλιομέτρων, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω συγκεκριμένης εργολαβίας, συνολικού προϋπολογισμού 24.300.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και, αν όλα πάνε καλά, ο ανάδοχος εργολάβος θα πιάσει δουλειά την άνοιξη του 2019. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εργολαβίας, σε συνδυασμό με τον δακτύλιο που θα συνδέει τη ΔΕΥΑΛ με τη Γεωργική Σχολή, οι εργασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη, ολοκληρώνεται και ο εξωτερικός δακτύλιος της πόλης, καθιστώντας πιο ασφαλή τη μετακίνηση προς τη Δυτική Θεσσαλία.

Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 

Συνοπτικά το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει τη μετατροπή σε Κυκλικό Κόμβο με δύο λωρίδες, του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου Ι/Κ Τερψιθέας και τη διαπλάτυνση - βελτίωση της κύριας αρτηρίας, από τον Ι/Κ Τερψιθέας έως πριν τον Α/Κ Ραχούλας. Ο νέος δρόμος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μέτρων και λωρίδα έκτακτης ανάγκης 2 μέτρων ανά κατεύθυνση. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή παράπλευρου δικτύου εκατέρωθεν της κύριας αρτηρίας σε όλο το μήκος αυτής, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών, καθώς και την κατασκευή δεξιάς παράπλευρης οδού, από τον Α/Κ Ραχούλας έως την κάτω διάβαση Μάνδρας. Η νέα χάραξη του έργου θα έχει 2 τμήματα. Το τμήμα Α, από Ι/Κ Τερψιθέας έως “Κομμένη Γη” μήκους 3.5 χλμ. Στην αφετηρία του έργου, ο υφιστάμενος σηματοδοτούμενος Ι/Κ Τερψιθέας μετατρέπεται σε κυκλικό κόμβο, με δύο λωρίδες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας. Το Τμήμα Β, από τη θέση “Κομμένη Γη” έως Α/Κ Ραχούλας, μήκους 2. Χλμ, όπου η αφετηρία του έργου τοποθετείται στο πέρας του Α τμήματος και η νέα χάραξη ακολουθεί εν πολλοίς αυτή της υφιστάμενης οδού. Οι παράπλευρες οδοί χωροθετούνται εκατέρωθεν της νέας χάραξης της αρτηρίας και ακολουθούν σε γενικές γραμμές το ανάγλυφο της περιοχής.

Ο Κ. Αγοραστός

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, η οποία σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα έργα στον οδικό άξονα Λάρισα-Τρίκαλα δημιουργούν νέα δεδομένα για τους πολίτες. Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών αλλά και στη διακίνηση των εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα σημαντικά θα είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη. Φέρνει πιο κοντά τις δύο πόλεις, εξυπηρετεί πολλές παρόδιες επιχειρήσεις και τους κατοίκους της Τερψιθέας, της Ραχούλας κι άλλων όμορων περιοχών. Και συνεχίζουμε …».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass