Στο Πήλιο το 8ο Χειμερινό Κλινικό Φροντιστήριο στις Κινητικές Διαταραχές

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2018 15:58

Το 8ο κατά σειρά Χειμερινό Κλινικό Φροντιστήριο στις Κινητικές Διαταραχές διοργανώνει από αύριο 16 έως 18 Νοεμβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο «Xenia Palace», στην Πορταριά Πηλίου, η Ακαδημία Νευροεπιστημών.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΕΑΝ), η οποία προωθεί την «Αριστεία στη Νευρολογία στην Ευρώπη» και θεωρείται μία πρότυπη επιστημονική συνάντηση.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με διαλέξεις για τα νέα δεδομένα και τις θεραπευτικές και διαγνωστικές εξελίξεις και ευελπιστούν να απαντήσουν σε ερωτήματα και διλήμματα, τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κλινικοί νευρολόγοι στη διάγνωση και θεραπεία των Κινητικών Διαταραχών και ειδικά της νόσου του Πάρκινσον, που αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου, αλλά και της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αντιμετώπισης, με τους ασθενείς να έχουν πλέον πολλές θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα με την ασφάλεια.

Στόχος του Κλινικού Φροντιστηρίου, το οποίο απευθύνεται σε νευρολόγους και ιδιαίτερα σε νέους ιατρούς, ειδικευόμενους, αλλά και επαγγελματίες Υγείας, είναι να καλύψει ολόκληρο το φάσμα των Κινητικών Διαταραχών, με τη συμμετοχή έμπειρων και καταξιωμένων ξένων και Ελλήνων επιστημόνων.

Στο επίκεντρο θα τεθούν, μεταξύ άλλων, θέματα, όπως: η αναγνώριση, περιγραφή και ταξινόμηση μιας διαταραχής κίνησης, η διαγνωστική προσέγγιση σε ασθενείς με πολύπλοκες διαταραχές της κίνησης, οι στρατηγικές διαχείρισης στη νόσο του Πάρκινσον και η ενημέρωση σχετικά με θεραπείες με τη βοήθεια συσκευών.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Κλινικού Σεμιναρίου, θα λάβει χώρα Διαδραστικό Σεμινάριο.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 8ου Χειμερινού Κλινικού Φροντιστηρίου στις Κινητικές Διαταραχές θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 17.30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1