«Βάλτε τέλος στην οδική απομόνωση των παραλιών του Δήμου Τεμπών»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 15:24

Την πόρτα του πρωθυπουργού χτυπάνε οι επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων του νομού Λάρισας, κυρίως των παραλιών της ευρύτερης περιοχής των Τεμπών, με αφορμή τη σιωπή που επικρατεί στο θέμα κατασκευής ολοκληρωμένου κόμβου στη Ραψάνη, εξέλιξη που θα διευκολύνει την πρόσβαση στην περιοχή των επισκεπτών που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Πανλαρισαϊκή Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, στην οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Ηλίας Ευσταθίου, αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα από την παρούσα επιστολή, μιας και η προσμονή για το τεράστιο θέμα που απασχολεί τον κλάδο μας, μα και ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία είναι πλέον τεράστια, κι ως φαίνεται μάλλον μάταια.

Πάνε σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια από την ώρα που το τεράστιο οδικό έργο του νέου αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή των Τεμπών αποπερατώθηκε. Μια ολόκληρη περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, με ολοένα μεγαλύτερη τουριστική περίοδο, από ξένους και Έλληνες επισκέπτες, όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξακολουθεί να μένει οδικά «τυφλή» από τη βόρεια πύλη εισόδου της Μακεδονίας. Ο νομός Λάρισας έχει χάσει την πρόσβαση από και προς τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η μετάβαση των οχημάτων πραγματοποιείται από τον κόμβο του Πλαταμώνα. Τα τουριστικά καταλύματα και όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις των παραλιών της ΠΕ Λάρισας χαθήκαν ξαφνικά από τον οδικό χάρτη των εκδρομέων. Η προσέγγιση πλέον στα μέρη μας είναι όχι απλά δύσκολη μα σχεδόν ακατόρθωτη από την μπερδεμένη διαδρομή, από τις λάθος ή ελλιπείς σηματοδοτήσεις. Ακόμη και στα ηλεκτρονικά μέσα οδήγησης υπάρχει αλαλούμ, καθώς άλλα δείχνουν τη σωστή πορεία και αλλά οδηγούν τους επισκέπτες, στην πλειονότητα τους τουρίστες από τη βόρεια Ευρώπη, μέσα από δαιδαλώδεις δρόμους στον θεσσαλικό κάμπο, προκαλώντας τους εκνευρισμό αλλά και γέλωτα για τις υποδομές στη χώρα μας. Κύριε Πρωθυπουργέ, σας υπενθυμίζουμε ότι σας κάναμε κοινωνό του προβλήματος στα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου, στα εγκαίνια των τούνελ στην κοιλάδα των Τεμπών, χωρίς μέχρι τώρα κάποια θετική εξέλιξη ή σχετική δέσμευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Όλοι εμείς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Τεμπών, οι φορείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι όλοι οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων ζητάμε εναγωνίως την ολοκλήρωση του έργου. Μέχρι τώρα μόνο υποσχέσεις πήραμε, οι οποίες μας προκάλεσαν μεγάλη λύπη μα και θυμό.

Κε πρωθυπουργέ, σεβαστείτε το μεγάλο μας πρόβλημα και δώστε ένα τέλος στην οδική μας απομόνωση. Είμαστε πολίτες και κατά βάση επαγγελματίες απασχολούμενοι με τον τουρισμό, που δύσκολα μα και περήφανα τα βγάζουμε πέρα, σε αυτούς του χαλεπούς καιρούς. Είναι σημαντικό για όλο τον νομό Λάρισας και κυρίως τα παράλιά του να επιβιώσουν και με αξιοπρέπεια να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με τους όμορους νομούς, ώστε να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον μας, αλλά και των παιδιών μας με αισιοδοξία. Μπορεί το πρόβλημα της οδικής απομόνωσης να μην το δημιουργήσατε εσείς, αλλά σίγουρα εσείς μπορείτε να το λύσετε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass