Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 24 Νοε 2018 15:36

Το πασουμάκι του Αγ. Παταπίου στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου

Αγρυπνία για τη γιορτή του Αγίου Παταπίου στις 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Σμύρνη.

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου θα εκτίθεται για προσκύνημα μέρος του ράσου και το πασουμάκι του Αγίου Παταπίου, το οποίο δόθηκε για ευλογία από το ομώνυμο μοναστήρι.

Οι πιστοί μπορούν να εξυπηρετούνται από το αστικό λεωφορείο Νο 1.

 

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνη στο Γηροκομείο

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Αικατερίνης της πανσόφου πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσι της Αγίας στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Γηροκομείου. Σήμερα Σάββατο το απόγευμα (παραμονή της εορτής) και ώρα 5 μ.μ. θα ψαλεί ο εόρτιος εσπερινός με αρτοκλασία. Αύριο Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία και το μνημόσυνο των ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος. Στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί ο εσπερινός και η παράκληση της Αγίας.

Πανήγυρη του Αγίου Στυλιανού στα «Πυροβολικά»

Μεθαύριο Δευτέρα 26 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού στην περιοχή «Πυροβολικά».

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 18:00 θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου. Ανήμερα της εορτής Δευτέρα και ώρα 7:30 - 10:30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:00 μ.μ θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Στυλιανό, προστάτη των νηπίων και περιφορά της εικόνας του Αγίου.

Ομιλία Ιερώνυμου στους νέους

Σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ, στον Κύκλο Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητά μας» που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Εκκλησιασμός Πιερικού Συλλόγου

Ο Πιερικός Σύλλογος Ν. Λάρισας «Ολύμπιος Ξένιος Ζευς» καλεί τα μέλη του και τους φίλους του, σε εκκλησιασμό με αρτοκλασία αύριο Κυριακή 25 Νοεμβρίου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Λάρισας, με την ευκαιρία της εορτής της προστάτιδας Αγίας Αικατερίνης. Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει καφές.

Αιμοδοσία στον Αγιο Νικόλαο

Μεθαύριο Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία της Μητρόπολης στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Καλούνται οι πιστοί να προσέλθουν για να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Μητρόπολης.

Το λείψανο του οσίου Νίκωνος στον Αγιο Αχίλλιο

Στις 26 Νοεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Νίκωνος του «μετανοείτε» και στον Άγιο Αχίλλιο φυλάσσεται τεμάχιο του ιερού λειψάνου του. Οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το λείψανο του οσίου Νίκωνος στον Αγιο Αχίλλιο, μεθαύριο Δευτέρα 26 Νοεμβρίου το πρωί, κατά τη διάρκεια του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Oμιλία στη ΓΕΧΑ

Αύριο, Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία με προβολή από τον πανοσιολογιότατο αρχιμ. π. Χρύσανθο Μαργαρίτη, ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως, με θέμα: Γ. Βερίτης, ο αληθινός, ο αγωνιστής, ο αναστάσιμος ποιητής του Χριστού (70 χρόνια από την κοίμησή του).

Φροντιστήριο κατηχητών

Συνεχίζονται μεθαύριο, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για δωδέκατη συνεχή χρονιά, στην υπόγεια αίθουσα «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με ομιλητή τον θεολόγο και δικηγόρο π. Στέφανο Γιάνναρο, εφημέριο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Προσεγγίσεις στα μυστήρια της Εκκλησίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass