Ο Ντ. Διαμάντος για τις καλοκαιρινές συναυλίες

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 12:15

                Με αφορμή το θέμα των καλοκαιρινών συναυλιών ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» και δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «στις 7/6/2015 υπήρξε απόφαση του ΔΣ η οποία και δημοσιοποιήθηκε με την οποία εγκρίθηκε το ποσό των 20.000,0 ευρώ για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες και άλλα δρώμενα) στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες για τους Καλοκαιρινούς μήνες.

            Η Νέα Λάρισα είχε ψηφίσει «λευκό» (σε αντίθεση άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που το υπερψήφισαν) αιτιολογώντας τη στάση της ότι, δεν μπορεί να εγκρίνουμε απλά ένα ποσό για ένα σύνολο εκδηλώσεων που συμφωνούμε μεν να γίνουν αλλά, θα έπρεπε να γνωρίζουμε το περιεχόμενο. Και είπαμε ότι, η Δημοτική αρχή έχει την ευθύνη έγκαιρα, να ανακοινώνει τον προγραμματισμό και τη στόχευση για κάθε επόμενο διάστημα οπότε, να έχουμε μαζί το πρόγραμμα και τον αιτιολογημένο προϋπολογισμό του.

            Ένα μήνα μετά, στο ΔΣ προχθές, κατετέθη μία πρόταση σχετικά με τη διοργάνωση αυτή. Η τοποθέτησή μας ήταν ξεκάθαρη αφού πρώτα, ενημερωθήκαμε πλήρως.

  1. Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή το όποιο πρόγραμμα με στόχευση δράσεων για κάθε επόμενο διάστημα να το δημοσιοποιεί έγκαιρα και, να προχωρά και στην απαραίτητη δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε, κάθε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να καταθέτει την πρότασή του. Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε. Και η δημοσιοποίηση απλά και μόνο της απόφασης του ΔΣ είχε ως αποτέλεσμα μία πρόταση αντί για – πιθανόν- περισσότερες.
  2. Το πλαίσιο των συγκεκριμένων εκδηλώσεων σωστά επιλέχτηκε να έχει τις προδιαγραφές μίας συνολικής πολυθεματικής πρότασης ώστε, να ανταποκρίνονται και σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Κοινοτήτων οι 13 εκδηλώσεις.
  3. Σωστά επίσης επιλέχτηκε να συμπεριληφθούν στις συμβατικές υποχρεώσεις και τα υλικοτεχνικά στοιχεία εγκαταστάσεων της διοργάνωσης , αποδίδοντας έτσι στο Δήμο αφενός εξοικονόμηση πόρων αφετέρου, απαλλαγή υποχρεώσεων που θα δυσκολεύονταν να ανταποκριθεί λόγω εγγενών αδυναμιών (μέσων, προσωπικού)
  4. Η πρόταση που κατατέθηκε από μία ομάδα 30 Λαρισαίων καλλιτεχνών είναι μία συγκροτημένη 5/θεματική πρόταση μουσικών συναυλιών και παραστάσεων (αναφερόμενων σε 33 ποιητές- στιχουργούς & 10 συνθέτες). Παραγωγός της πρότασης αυτής είναι, αποκλειστικά, η Λαρισαϊκή εταιρεία (ΑΜΚΕ) των 30 Λαρισαίων, έχοντας ένα Λαρισαίο διαχειριστή.
  5. Είναι πρωτόγνωρο που η πρόταση αυτή περιλαμβάνει και … απολογισμό που θα αποδοθεί στο Δήμο ώστε, μέσα από καταγραφές θετικών και αρνητικών στοιχείων, απομαγνητοφωνημένων συζητήσεων και απόψεων, φωτογραφιών και βίντεο να έχουμε μία απολογιστική απόδοση και εμπειρία για το μέλλον.
  6. Είναι άξιο επαίνου που, πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων, η ομάδα αυτή των Λαρισαίων προτείνουν και δεσμεύονται για μία σειρά εκδηλώσεων εθελοντικής προσφοράς και ενίσχυσης του κοινωνικού έργου του Δήμου.
  7. Το συνολικό κόστος των 13 συναυλιών (19.987,50) που συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ, παρακράτηση φόρου & συνολικό φόρο (9.262,50) αποδίδει καθαρό κόστος 12.025,0 ευρώ (αμοιβές καλλιτεχνών, τεχνικών, εγκαταστάσεις ήχου και φως). Ένα κόστος που, θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες αποδίδοντας μάλιστα, ένα ποιοτικό και συγκροτημένο πλαίσιο εκδηλώσεων.
  8. Η συγκεκριμένη «ανάθεση με διαπραγμάτευση» (άρθρο 25 /ΠΔ 60/2007-παράγραφος β) που γίνεται θεωρούμε ότι, είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που θυμόμαστε και από το πρόσφατο παρελθόν, που πληρεί ακριβώς τις προϋποθέσεις που περιγράφει η νομοθεσία. Άρα είναι σύννομη.
  9. Είναι και ηθική. Διότι, δεν έχει τα χαρακτηριστικά της «κατά συρροή αναθέσεων» σε ένα πρόσωπο ή φορέα και, μάλιστα, της «χαριστικής απόδοσης χρημάτων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο δράσης». Ζητήματα που θα δημιουργούσαν προϋποθέσεις «κλειστής αδιαφανούς διαχείρισης» με πιθανά χαρακτηριστικά «ύποπτης συναλλαγής» και «αποκλεισμού άλλων ενδιαφερόμενων».

            Με βάση τα παραπάνω, εμμένοντας στην άποψη της έγκαιρης Δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος για οτιδήποτε αλλά, με την αποδοχή της ανάγκης υλοποίησης μέσα στο Καλοκαίρι εκδηλώσεων σε όλο το Δήμο και, κρίνοντας στην ουσία το συγκεκριμένο προτεινόμενο πλαίσιο εκδηλώσεων, υπερψηφίσαμε την συγκεκριμένη πρόταση», καταλήγει ο κ. Διαμάντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass