«Εμπόδιο» οι νέοι δασικοί χάρτες στον ιδιωτικό οικισμό στην Τερψιθέα

* ΛΙΒΑΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ 80 ΑΠΟ ΤΑ 154 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ * ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2016

Δημοσίευση: 28 Νοε 2018 22:10

Εμπόδια στους δασικούς χάρτες βρίσκουν στον δρόμο τους 118 ιδιοκτήτες οικοπέδων στην Τερψιθέα, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός ιδιωτικού οικισμού, σε έκταση 154 στρεμμάτων.

Οι νέοι χάρτες χαρακτηρίζουν χορτολιβαδική έκταση τα 80 από το 154 στρέμματα γης, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την πορεία υλοποίησης του έργου κατασκευής ενός ιδιωτικού οικισμού, το οποίο οι ιδιοκτήτες της προσπαθούν να υλοποιήσουν από το 2001!

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου των Ιδιοκτητών Οικοπέδων που εντάσσονται στο σχέδιο του ιδιωτικού οικισμού, κ. Σίμος Μοράρος «ο Σύλλογος έχει καταθέσει ένσταση για τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι νέοι δασικοί χάρτες στο συγκεκριμένο σημείο των ιδιοκτησιών και αναμένει την εξέτασή της από τους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση θα εκδοθεί μετά τα Χριστούγεννα».

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 118 ιδιοκτήτες γης, που οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός ιδιωτικού οικισμού, καθώς χρόνια τώρα αναμένουν ακόμη την έγκριση δημιουργίας του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μοράρος, αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας έχει εγκρίνει τη δημιουργία ιδιωτικού οικισμού σε έκταση 154 στρεμμάτων στην Τερψιθέα, από το 2016. Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων αναμένουν την έγκριση αυτής της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Όπως μας είπαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, ο έλεγχός της είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Τελευταία πληροφορία που είχαμε, ήταν ότι εντός τριών μηνών θα λάβουμε την απάντηση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, μετά την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα ακολουθήσει η δημιουργία νέων μελετών - σχεδίων του ιδιωτικού οικισμού, καθώς οι πρώτες που είχαν γίνει το 2001, δεν καλύπτουν πλέον τις σημερινές απαιτήσεις.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν χθες σε συνέλευση που πραγματοποίησε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΥΑΛ, ο Σύλλογος, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του-ιδιοκτήτες οικοπέδων, για τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία δημιουργίας του οικισμού, μεταξύ των οποίων και για τη διαδικασία ένταξης των 154 στρεμμάτων στην α' ζώνη, όσο και για την εξόφληση του δανείου, της άρσης των προσημειώσεων και τις εξελίξεις γύρω από τη δημοσίευση των δασικών χαρτών και τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου για το 2017 και έγκριση του ισολογισμού του 2017.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass