Νίκη της Λάρισας χάρη στη συλλογική προσπάθεια

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «POMPIDOU 2018»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 22:26

"Οι συλλογικές προσπάθειες κατακτούν την επιτυχία και φτάνουν στην κορυφή", είναι το μήνυμα των συντελεστών δημιουργίας του "Εργαστηρίου Ζωής"» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας «Ορφέας» του ΟΚΑΝΑ, που επέστρεψαν νικητές από το ταξίδι τους στη Νορβηγία, έχοντας στις αποσκευές τους το βραβείο πρόληψης «POMPIDOU 2018» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το μήνυμα αυτό μετέφεραν χθες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 20 χρόνια του "Εργαστηρίου Ζωής", στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου οι Λαρισαίοι τους υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα, περήφανοι για την πανευρωπαϊκή διάκριση που έφεραν και που αντανακλά στην πόλη.

"Είναι μια νίκη της Λάρισας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας, που ανήκει σε σας...", τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επικεφαλής της αποστολής για την παραλαβή του βραβείου «POMPIDOU 2018» απευθυνόμενος στους Λαρισαίους και όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια. "Είναι ένα βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, που έγινε με πράξη συλλογική ηγεσία", είπε και σημείωσε με έμφαση: "Ενωμένοι κερδίζουμε".

Συγκινημένη εμφανίστηκε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας κ. Λίτσα Λιακούλη, η οποία ευχαριστώντας το κοινό τόνισε: "Γίνατε μια υπέροχη αγκαλιά όπου κλείσατε το όραμά μας", ενώ αναφερόμενη ακολούθως στη λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωής και στο βραβείο επισήμανε μεταξύ άλλων: "Ηταν ένα προσωπικό όραμα που έγινε συλλογικό στοίχημα. Υπήρχε ψυχή, πείσμα, ξεπεράσαμε δυσκολίες, με αγάπη βρήκαμε ανοιχτά μυαλά και ψυχές και καταφέραμε αυτό το πρωτοπόρο εγχείρημα…

Στάθηκαν δίπλα μας άνθρωποι εμπνευσμένοι και μοναδικοί. Αυτό το ταξίδι είχε πολλά λιμάνια , φορτία, μέρες φωτεινές κα σκοτεινές, αλλά έτσι είναι η Ιθάκη..

Το βραβείο θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Όλοι σας συμβάλλατε σε αυτό. Μαζί συνεχίζουμε ψηλότερα".

Τους συντελεστές του Εργαστηρίου Ζωής, για την κατάκτηση του βραβείου συνεχάρη ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης δηλώνοντας τη στήριξή του και επισημαίνοντας ότι: "Η επιτυχία είναι μεγάλη. Η Λάρισα βρίσκει θέση και έκφραση στον διεθνή χώρο, κατακτά με την εξωστρέφειά της περισσότερες κορυφές. Τα ατομικά οράματα γίνονται συλλογικά και οι συνεργασίες κάνουν τη διαφορά….".

Τις ευχές του για συνέχεια των επιτυχιών του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ τέλος ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος -υποστηρικτής του έργου του Εργαστηρίου Ζωής- δήλωσε: "Η δουλειά του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ της Λάρισας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και στα υπόλοιπα 74 Κέντρα Πρόληψης της χώρας, καθώς τα αποτελέσματά του έχουν στεφθεί με επιτυχία". Παράλληλα υποστήριξε ότι χάρη στη δράση όλων των Κέντρων Πρόληψης της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση των εξαρτήσεων στη χώρα μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης έγινε με παρουσίαση της διαδρομής της αποστολής στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας μέχρι και την παραλαβή του βραβείου, από τον έφηβο και μέλος του "Εργαστηρίου Ζωής" Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος επιλέχθηκε να παρουσιάσει το έργο του «Εργαστηρίου Ζωής» στον τελικό διαγωνισμό «POMPIDOU 2018".

Στο πλαίσιό της εμφανίστηκε χορευτικό παιδιών-μελών του "Εργαστηρίου Ζωής" με θέμα "Γεννήθηκα για να αγαπώ", έγινε αναδρομή- παρουσίαση των 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων ΟΚΑΝΑ Λάρισας, παρεμβάσεις επί σκηνής από τα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής: θεάτρου, χορού, φωτογραφίας, παραμυθιού, εικαστικών, δημιουργικής γραφής, ιστορίας, πολιτισμού και εθελοντών, επίσης εμφανίστηκαν και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους η μπάντα της Ενοριακής Συντροφιάς του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, η Γυναικεία χορωδία In Donnation και η Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρ. Κέλλας, ο δήμαρχος Αγιάς και Φαρσάλων κ. Αντ. Γκουντάρας, Αρ. Καραχάλιος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Ρένα Καραλαριώτου, Εκτ. Νασιώκας, Ντ. Διαμάντος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γ. Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass