«Θολό» τοπίο για τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ στον Δήμο Λαρισαίων

* ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ… ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 22:20

«Θολό» παραμένει το τοπίο γύρω από τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Λαρισαίων.

Μετά από τρίωρη συζήτηση χθες το απόγευμα στην Αθήνα, κλιμάκιο του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Χαριλάου Τρικούπη και τοπικοί πολιτικοί και κομματικοί παράγοντες αποφάσισαν ότι θα… αποφασίσουν με βάση την εγκύκλιο του Κινήματος, που προβλέπει τη σύγκληση της Δημοτικής ολομέλειας όπως συνέβη και για την επιλογή του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Χωρίς να παραβλέπουν την ιδιαιτερότητα της Λάρισας, εξαιτίας της οποίας μάλιστα η συζήτηση στην Αθήνα προηγήθηκε της Δημοτικής Ολομέλειας, οι πάντες συμφώνησαν ότι αυτή δεν είναι ικανή για να προκαθορίσει την τελική απόφαση, που όπως επισημάνθηκε θα είναι πολιτική με διακριτή επιδίωξη την ενίσχυση του Κινήματος και από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του τομέα Αυτοδιοίκησης με προσκεκλημένους τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα, τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Έξαρχο, τον πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη και τους Κώστα Σάββα, Φρ. Σαμαρίνα, Στέλιο Τσιάκαλο, Γ. Βαλάρη, Βαγ. Γιαννούλα, Μιχ. Τολίκα, Γιώργο Ζαούτσο ως εκπρόσωπο του ΚΙΔΗΣΟ και Λεωνίδα Αλατά ως εκπρόσωπο των κινήσεων. Αφορμή για τη συζήτηση έδωσαν οι ανησυχίες των τοπικών στελεχών για τη στάση του Κινήματος και το δίλημμα για τη στήριξη της Συμπαράταξης ή την αυτόνομη πορεία του, όπως εκφράστηκαν και συνεχίζουν να εκφράζονται σε σειρά δημοσιευμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Τρεις και πλέον ώρες διήρκησε η συζήτηση που είχε, όπως μεταφέρουν οι συμμετέχοντες, τα πάντα: από την αποτύπωση της κατάστασης και συζήτηση με εκατέρωθεν επιχειρήματα και πολιτικές εκτιμήσεις συχνά αντικρουόμενες και αντιτιθέμενες ακόμα και με αύξηση της έντασης μέχρι και συμφωνία για σεβασμό της όποιας απόφασης διαμορφωθεί τελικά για τον Δήμο Λαρισαίων. Μια συμφωνία που επιτεύχθηκε όχι μετά από κάποια ψηφοφορία αλλά επειδή δεν διαφώνησε κανείς, όπως συνήθως συμβαίνει στις προτροπές των κεντρικών στελεχών για σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις.

Από τα στελέχη του κλιμακίου, τους βουλευτές Βασ. Κεγκέρογλου και Χρ. Πολυζωγόπουλο αλλά και τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, που προτίμησαν περισσότερο να ακούσουν παρά να μιλήσουν, καταβλήθηκε προσπάθεια να συνδεθεί η στρατηγική του Κινήματος με τις διαδοχικές εκλογές του επόμενου χρόνου επισημαίνοντας ότι η όποια απόφαση ληφθεί και για τον Δήμο Λαρισαίων θα εξυπηρετεί τον πολιτικό στόχο της ενίσχυσης του Κινήματος. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι αποκομμένες από το πολιτικό σκηνικό, φέρεται να είπαν τα κεντρικά πολιτικά στελέχη για να επικρίνουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στην άσκηση της εξουσίας και στη διαχείριση των δημόσιων υποθέσεων αλλά και για την τοποθέτησή του έναντι του Κινήματος Αλλαγής με απώτερο στόχο τη συρρίκνωσή του παρά την απόφασή του να στηρίξει όλους τους υποψήφιους του Κινήματος όπου δεν διαθέτει δικούς του υποψήφιους.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η ιδιαιτερότητα του Δήμου Λαρισαίων με τη Συμπαράταξη του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, στην οποία προσχώρησε το 2014 μια μερίδα στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των προβλημάτων που κλυδώνιζαν το άλλοτε κραταιό κόμμα, με τις πολιτικές συνθήκες να εμφανίζονται σήμερα διαφοροποιημένες συγκριτικά με τις συνθήκες εκείνης της εποχής.

Με την τρίωρη χθεσινή πολιτική συζήτηση να αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και ασφαλώς μια καλή βάση για την περαιτέρω συζήτηση και αναζήτηση της βέλτιστης λύσης, το κλιμάκιο θα επισκεφθεί τη Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχει στη Δημοτική Ολομέλεια σύμφωνα με τις προβλέψεις της εγκυκλίου για τις δημοτικές εκλογές και σε χρόνο που δεν προσδιορίστηκε επακριβώς. Η κατεύθυνση είναι μια επίσκεψη τις προσεχείς ημέρες, έστω και αν οι διαδικασίες δεν καθυστέρησαν όπως κάποιοι υποστηρίζουν, παρότι το πρόγραμμα των βουλευτών είναι πλήρως ευμετάβλητο εξαιτίας των υποχρεώσεών τους στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Του. Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass