«Μιλώντας και συνομιλώντας για την αρχαία Φάρσαλο»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 15:40

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη της ιστορίας της αρχαίας Φαρσάλου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού, διοργάνωσε, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, εκδήλωση - ομιλία με θέμα:

«Μιλώντας και συνομιλώντας για την ιστορία της αρχαίας Φαρσάλου».

Η πρωτοβουλία αυτή του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ έρχεται ως συνέχεια του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Φαρσάλων, Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας, που με τις πολλές θεματικές του απευθύνεται κάθε χρόνο στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων των σχολείων του τόπου. Τώρα το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να επεκταθεί και στο ενήλικο κοινό του Δήμου μας και μάλιστα προγραμματίζεται σειρά παρουσιάσεων διαφορετικής θεματολογίας στις Τοπικές Κοινότητες.

Η παρουσίαση στον Σταυρό ήταν ο πρώτος σταθμός της νέας προσπάθειας. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Γεωργία Τσαλούκη – Τσιμπίδα και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ Κώστας Δερλός. Η Βάσω Νούλα, αρχαιολόγος – ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Φαρσάλων ανέπτυξε το θέμα με τη χρήση προβολών power point, παρουσιάζοντας τις πλούσιες ιστορικές μαρτυρίες και τα αδιάψευστα αρχαιολογικά τεκμήρια μέσα από τα οποία διαγράφεται η μοναδική πορεία της αρχαίας Φαρσάλου στον χρόνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Παναγίας Δεμερλιώτισσας στον Σταυρό Φαρσάλων και την τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ Κώστας Δερλός, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σταυρού Δημήτρης Κωνσταντάκης, η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Γεωργία Τσαλούκη – Τσιμπίδα και πολλοί κάτοικοι.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1