Ανάβουν δέντρα σε Τύρναβο και Τέμπη

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε Δένδρα, Χειμάδι, Καλοχώρι, Αμπελώνα * Ο Γερ. Ανδρεάτος την Πέμπτη στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2018 22:10

Πλήθος κόσμου συρρέει και φέτος στις εκδηλώσεις των δήμων, τόσο σε πόλεις και κωμοπόλεις όσο και στα μικρά χωριά. Στον Δήμο Τυρνάβου μοναδικά και ονειρικά αναμένονται τα φετινά Χριστούγεννα.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει από τη δημοτική αρχή στην πλατεία της πόλης όπου ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία με τον γνωστό ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο, για όλους τους παρευρισκόμενους προσφέροντας άψογο κέφι και διασκέδαση. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την παρουσίαση της μαθητικής χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου «Αχιλλέας Τζάρτζανος» και το μουσικό τμήμα του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις άρχισαν την περασμένη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στον Αμπελώνα στις 6 το απόγευμα, με το άναμμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία. Στη γιορτινή ατμόσφαιρα συμμετείχαν οι χορωδίες των δημοτικών σχολείων του Αμπελώνα. Παράλληλα για τους μικρούς φίλους υπήρχαν διάφορα παιδικά χάπενινγκ. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θέμη Σαμαντζή.

Προχθές Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στα Δέντρα, στις 5.30 το απόγευμα έγινε το άναμμα του δέντρου στην πλατεία του χωριού σε συνεργασία Δήμου και Μορφωτικού Συλλόγου «Η Άργισσα».

ΣΕ ΧΕΙΜΑΔΙ – ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Το έναυσμα για την εκκίνηση της πιο εορταστικής περιόδου έδωσε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος , με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην τοπική κοινότητα Χειμαδίου και Καλοχωρίου.

Μέσα σε γιορτινή διάθεση άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Χειμαδίου και Καλοχωρίου. Παρά το τσουχτερό κρύο που υπήρχε, όλα τα παιδιά της περιοχής συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους, συναντήθηκαν στις πλατείες των χωριών, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Χειμαδίου με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο Τεμπών αλλά και στο Καλοχώρι ο Σύλλογος Γυναικών Καλοχωρίου με τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου, την Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου και τον Δήμο Τεμπών.

Τη γιορτή στο Χειμάδι πλαισίωσαν μικροί μαθητές με χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την επίβλεψη της δασκάλας της μουσικής σχολής του Δήμου Τεμπών κ. Πόπης Τσόκανου καθώς και γυναίκες του συλλόγου που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μεταδίδοντας τα μηνύματα της ελπίδας και της χαράς, πολίτες όλων των ηλικιών υποσχέθηκαν με τη σειρά τους αγάπη και αλληλεγγύη.

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος , άναψε πρώτα το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Χειμάδι και έπειτα στο Καλοχώρι και στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Είμαστε εδώ απόψε για να ανάψουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Tα Χριστούγεννα είναι μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Κάθε χρόνο μας δίνεται η ευκαιρία να αναγεννηθούμε και εμείς με τον Χριστό.

Με την ευχή το φως να δώσει χαρά και αισιοδοξία σε κάθε οικογένεια .

Συγχαρητήρια στους δραστήριους συλλόγους του κάθε χωριού που διοργάνωσαν για ακόμη μια χρονιά πανέμορφες εκδηλώσεις.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους. Χρόνια Πολλά!"

Στις εκδήλωσης παρευρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρατέγος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Αργυρίου , Αστέριος Σαΐτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Μανώλης, Κώστας Νταφούλης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας κ. Ελευθέριος Σεβδελής, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass