Ο «Ερανος της Αγάπης»

ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΩΣ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 15:46

Ο «Ερανος της Αγάπης» ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα «για τους εμπερίστατους αδελφούς μας», όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος.

«Ολοι θα φροντίσουμε για τα παιδιά μας και την οικογένειά μας. Θα πάρουμε ζεστά ρούχα και παπούτσια, θα πάρουμε παιχνίδια στα παιδιά μας, θα στολίσουμε τα σπίτια μας και θα προετοιμάσουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας για να χαρούμε τη μεγάλη γιορτή, όπως μας επιβάλλουν οι ιερές παραδόσεις μας.

Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι υπάρχουν και αδελφοί μας, οι οποίοι στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς περιήλθαν σε δύσκολες καταστάσεις και ενώ άλλοτε έδιναν στον έρανο της Εκκλησίας, τώρα δυστυχώς βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Ξέρουμε ότι δίπλα μας υπάρχουν ανήμποροι γέροντες και άρρωστοι συνάνθρωποί μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά στον τόπο μας, στον ίδιο χώρο που ζούμε κι εμείς, που δεν έχουν αυτές τις ημέρες ένα καινούριο ρούχο, ένα παιχνίδι, μια ζεστή σούπα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι».

Ο μητροπολίτης μέσω του μηνύματός του ζητά από τους Λαρισαίους να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους όταν η Εκκλησία θα τους χτυπήσει την πόρτα και να προσφέρουν στον έρανο. «Ο,τι δώσετε θα αξιοποιηθεί με πολλή διάκριση και κατόπιν ελέγχου θα διατεθεί σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, για να χαρούν κι αυτοί αυτές τις άγιες μέρες και να ‘χουν τη χαρά ότι η Αγία μας Εκκλησία, σαν μητέρα στοργική, δεν τους ξέχασε, αλλά ως παιδιά της φρόντισε γι’ αυτούς».

Από τις κατοικίες των Λαρισαίων θα περάσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου ιερείς, οι επίτροποι και μέλη των φιλοπτώχων ταμείων της κάθε ενορίας, οι οποίοι θα κόβουν κουπόνια σφραγισμένα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό που θα δίνει κάποιος.

Παράλληλα, η μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μαζί με άλλους υγειονομικούς φορείς της πόλης απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να ενισχύουν το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με φάρμακα, αλλά και υλικά φροντίδας όπως πατερίτσες, νάρθηκες, πάνες, καροτσάκια. Υλικά και φάρμακα θα συγκεντρώνονται μέχρι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στους ιερούς ναούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass