ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συγκέντρωση ενάντια στον προϋπολογισμό

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 15:32

Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης για να διαδηλώσουν για «την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού προϋπολογισμού για το 2019, με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.


Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ, ΕΝΦΙΑ, με διατήρηση των κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών.
Με τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις κατά 275 εκ. ευρώ, με τη μείωση κατά 63 εκ. ευρώ του κονδυλίου για τα επιδόματα ανεργίας των 361 ευρώ που παίρνει μόλις το 10%, ενώ αυξάνεται κατά 191 εκ. ευρώ, το κονδύλι για επιδότηση εργοδοτών για ολιγόμηνες προσλήψεις πάμφθηνου εργατικού δυναμικού, με διαιώνιση των ελλείψεων σε νοσοκομεία λόγω της νέας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης κατά 65 εκ. ευρώ, που προστίθεται στις περσινές μειώσεις 363 εκ. ευρώ, σε σχολεία, στους δήμους που σε πολλούς πλέον τα ίδια έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και φορολογία, ξεπερνούν την κρατική χρηματοδότηση, για να βγαίνουν έτσι τα ματωμένα πλεονάσματα και να διασφαλίζονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Λίγη σημασία έχει το από ποια τσέπη του λαού θα έρθουν οι νέες περικοπές», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση. Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση απευθύνει και η Ενωση Γυναικών Λάρισας μέλος (ΟΓΕ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1