Ασφαλής δρόμος η εθνική Λάρισας - Τρικάλων

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ - ΡΑΧΟΥΛΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2019 19:27
Στο ύψος του Κέντρου Αποκατάστασης «Animus» συχνά είναι τα τροχαία ατυχήματα ενίοτε και δυστυχήματα. Η εθνική οδός από άποψη οδικής ασφάλειας καθίσταται επικίνδυνη καθώς έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, δεν διαθέτει διαχωριστικά, ενώ ελλείψει παράδρομων χρησιμοποιείται και από γεωργικά μηχανήματα Στο ύψος του Κέντρου Αποκατάστασης «Animus» συχνά είναι τα τροχαία ατυχήματα ενίοτε και δυστυχήματα. Η εθνική οδός από άποψη οδικής ασφάλειας καθίσταται επικίνδυνη καθώς έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, δεν διαθέτει διαχωριστικά, ενώ ελλείψει παράδρομων χρησιμοποιείται και από γεωργικά μηχανήματα

Σε σύγχρονο και κυρίως ασφαλή δρόμο μετατρέπεται η εθνική οδός Λάρισας – Τρικάλων καθώς εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας το έργο βελτίωσης και του τελευταίου τμήματος του δρόμου εκεί όπου πριν μερικές ημέρες έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα ένας 21χρονος Λαρισαίος.

Πρόκειται για το επικίνδυνο στην πραγματικότητα – αφού δεν πληροί συνθήκες ασφαλείας για τους οδηγούς - τμήμα μήκους 5,5 χλμ. της εθνικής οδού, από τη διασταύρωση της Τερψιθέας έως τη διασταύρωση της Ραχούλας.

Στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων καταγράφεται πολύ υψηλός κυκλοφοριακός φόρτος που σε συνδυασμό με τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το μικρό πλάτος της οδού (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση), την απουσία διαχωριστικών κλπ, καθιστούν τον δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο από την άποψη της οδικής ασφάλειας με αυξημένο επίσης κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Στην ίδια περιοχή δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις ενώ λόγω αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην εθνική οδό κινούνται γεωργικοί ελκυστήρες, ελλείψει παράπλευρου δικτύου. Το έργο βελτίωσης της σημερινής οδού είναι προϋπολογισμού 24,3 εκατ. ευρώ και τις επόμενες ημέρες απομένει και τυπικά η ένταξή του στο ΠΕΠ με δεδομένη την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η απόφαση κατασκευής της παράκαμψης της Συκεώνας που επίσης παραμένει το μόνο επικίνδυνο τμήμα στην εθνική οδό Λάρισας – Καρδίτσας.

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, να σημειώνει στην «Ε» ότι με το έργο «βελτιώνεται σημαντικά η οδική ασφάλεια», μειώνονται «τα κόστη μεταφοράς, ρύπων και περιβαλλοντικών επιπτώσεων» και παράλληλα «επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής». Καθώς «με την κατασκευή παράπλευρων οδών κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών», ενώ «οι παράπλευρες οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω κόμβων και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση».

ΤΕΧΝΙΚΑ

Όπως σημειώνεται και στην τεχνική περιγραφή του έργου, οι σημερινοί σηματοδοτούμενοι κόμβοι καταργούνται και στη θέση τους κατασκευάζονται κυκλικοί κόμβοι (roundabout) με αποτέλεσμα να «επιτυγχάνονται, χωρίς καθυστερήσεις, οι διαμπερείς κινήσεις επί της εθνικής οδού καθώς και η ασφαλής, άνετη εγκάρσια κίνηση οχημάτων και υπάρχει δυνατότητα αναστροφής».

Πέρα του κυκλικού κόμβου στην Τερψιθέα, τη διαπλάτυνση και βελτίωση της κύριας αρτηρίας, το έργο προβλέπει την «κατασκευή παράπλευρου δικτύου εκατέρωθεν της κύριας αρτηρίας σε όλο το μήκος αυτής, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών, καθώς και την κατασκευή δεξιάς παράπλευρης οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας έως την κάτω διάβαση Μάνδρας».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass