Η ιστορία της Λάρισας στο… ebay

ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ, ΧΑΡΤΕΣ, ΣΗΜΑΤΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 22:04 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιαν 2019 11:29
Γκραβούρα από το 1778. Κόστος 65 ευρώ Γκραβούρα από το 1778. Κόστος 65 ευρώ

Κι αν οι περισσότεροι Έλληνες τούτες τις μέρες ψάχνουν στις τσέπες τους να βρούνε έναν μικρό θησαυρό, δηλαδή ένα ελαττωματικό «δίευρο», μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για το ότι κάποιος πουλάει ένα αντίστοιχο 80.000 ευρώ στην πλατφόρμα πωλήσεων ebay, η «Ε» ψάχνοντας στον ίδιο χώρο, βρήκε έναν άλλο… θησαυρό. Κομμάτια από την ιστορία της Λάρισας και μάλιστα για όλα τα βαλάντια.

Αντικείμενα που για κάποιους ίσως να μην έχουν αξία, για κάποιους συλλέκτες αποτελούν πολύτιμα κομμάτια των συλλογών τους. Μικροπράγματα που ξεκινούν από ένα μόλις ευρώ αλλά μερικά κοστολογούνται για αρκετές χιλιάδες ευρώ.xiliariko draxmes

*Ένα χιλιάρικο του 1926 που καταστράφηκε από τράπεζα στη Λάρισα στοχεύει να πιάσει τα 20 ευρώNomisma

-Το συγκεκριμένο νόμισμα κοστίζει 4.580 ευρώ1941 germanoi

-Φωτογραφία από το 1941. Καταστροφή γραμμής στα Τέμπη και στρατιώτες με ποδήλατα. Στοιχίζει 50 ευρώ

Το μεγαλύτερο μέρος των αντικειμένων που αφορούν στη Λάρισα είναι νομίσματα από διάφορες εποχές. Για παράδειγμα ένα ασημένιο νόμισμα που χρονολογείται από το 356 π.Χ. πωλείται από κάποιον που βρίσκεται στις ΗΠΑ, προς τεσσεράμισι χιλιάδες ευρώ.

Μεγάλο χώρο στον διαδικτυακό «μπουφέ» καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες και τα σκίτσα της παλιάς Λάρισας. Καρτ ποστάλ μα και φωτογραφίες σημαντικών στιγμών από την ιστορία της περιοχής. Από τις παλαιότερες Post Card και μια από τις πιο ακριβές είναι μια γκραβούρα που απεικονίζει τη Λάρισα του 1778 και κοστολογείται περίπου 65 ευρώ. Κάρτες με τον κήπο των Ανακτόρων, άλλες με τα πάρκα διαφόρων δεκαετιών. Μα και φωτογραφίες από τον πόλεμο και την Κατοχή. Στιγμιότυπα με ιδιαίτερη αξία φαίνεται πως βρίσκουν πολλούς ενδιαφερόμενους. Πολλές έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά και έχουν και συνοδευτική λεζάντα από το πρακτορείο ειδήσεων της εποχής.Parafestas

-Ένα χαρτάκι με τον Τάκη Παραφέστα από το 1985 στοιχίζει 11.33 ευρώxorofylaki

-Σήματα χωροφυλακής αλλά σήματα και από ασκήσεις στρατιωτικών στο ebay. Το εν λόγω σήμα βασιλικής χωροφυλακής από το 1960 πωλείται στα 22 ευρώ

Η σιδηροδρομική γραμμή και ο σταθμός της Λάρισας αποτελούσαν, εκ των συμβόλων της. Γι΄ αυτό τον λόγο και μόνο πολλά εισιτήρια από διαδρομές τρένων βρίσκονται μέσα στην πλατφόρμα πωλήσεων περιμένοντας να βρούνε αγοραστές. Ένα εισιτήριο από το 1931 για τη γραμμή Λάρισας – Βόλου στοιχίζει μόλις 3.49.

Χάρτες όλων των ειδών, πριν και μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα, διαφόρων διαστάσεων και τιμών.ekloges 1963

-Εκλογές 1963 προς 12 ευρώ «Η 4η Νοεμβρίου θα είναι ο τάφος των Δημαγωγών» έλεγε το σύνθημαLarissa 1788

-Η Λάρισα του 1778. Κόστος 65 ευρώ

Όσον αφορά τώρα τους κατόχους είναι άνθρωποι κυρίως από την Ευρώπη χωρίς να λείπουν και αυτοί από την ήπειρο της Αμερικής.

Κλείνουμε με ένα ιδιαίτερο κομμάτι. Αυτό του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου. Η Λάρισα έχει πολύ μεγάλη γκάμα αντικειμένων και φυσικά στο κοινό που απευθύνονται κάποια κομμάτια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Φανέλες της ΑΕΛ κυρίως από κάθε περίοδο, χαρτάκια αυτοκόλλητα με όλους τους ποδοσφαιριστές. Από τους παλιότερους είναι ο Τάκης Παραφέστας και ο Κώστας Μαλουμίδης. Άλλωστε από τη δεκαετία του ’80 ελάχιστα διασώθηκαν. Μα και περιοδικά για αγώνες, εισιτήρια, φωτογραφίες, καρφίτσες με το άλογο.

Σούζα η Λάρισα και στο… ebay.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass