Νέο κύμα «δήθεν» τροχαίων ατυχημάτων

ΣΕΙΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 16:59

Τη γνωστή πλέον, μα πάντα το ίδιο ψυχοφθόρα για τα υποψήφια θύματα, μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης για δήθεν τροχαία, επέλεξαν εκ νέου επιτήδειοι με στόχο να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους Λαρισαίους.

Πολίτες κυρίως από την περιοχή της οδού Βόλου, τηλεφώνησαν χθες στα γραφεία της «Ε» και ενημέρωσαν γι’ αυτόν τον νέο κύκλο τηλεφωνημάτων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην περιοχή της Λάρισας εδώ και αρκετά χρόνια.
Επρόκειτο για την απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε υποψήφια θύματα, προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως κάποιο παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.
Στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, στα τηλεφωνήματα που έγιναν στην περιοχή της οδού Βόλου, οι δράστες έκαναν λόγο για τροχαία δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν τα παιδιά των υποψήφιων θυμάτων. Στις περισσότερες εκ των περιπτώσεων κάποιος φώναζε από μέσα «μαμά κάνε ό,τι σου λένε, κάνε ό,τι σου λένε». Σε μια από αυτές ωστόσο δεν μπόρεσαν να γίνουν πιστευτοί καθώς ο γιος της γυναίκας που τηλεφώνησαν ήταν ήδη στο σπίτι. «Τι θα γινόταν όμως εάν είχε φύγει λίγο νωρίτερα;» αναρωτιόταν εύλογα προς την «Ε».
Από την αστυνομία επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass