Εκδήλωση για τη σχέση των δύο συζύγων

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 15:06

Ενδιαφέρουσα συνάντηση, ανοιχτή για όλους, πραγματοποιεί η Σχολή Γονέων της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος με θέμα τη σχέση των δύο συζύγων, σήμερα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητρόπολης.

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Υφαντής, που θα αναπτύξει το θέμα «Σάρκα μία».

Χαρακτηριστικά τα όσα επισημαίνονται, ανάμεσα στα άλλα, σε σχετικό ενημερωτικό για τη σημερινή εκδήλωση:

«Επίκεντρο της συνάντησης είναι η σχεδόν ξεχασμένη εξαιτίας της καθημερινότητος ή παραμερισμένη εξαιτίας της φροντίδος των παιδιών, σχέση των δύο συζύγων. Σχέση την οποία ευλόγησε η Εκκλησία, την υπερασπίστηκε εναντίον αιρετικών που υποτιμούσαν τον γάμο, σχέση που θα δικαιώσει ή θα καταδικάσει τους συζύγους, τόσο στα μάτια των παιδιών, όσο και στη δικαία Κρίση του Θεού.

Η συγκλονιστική διαπίστωση στο μυστήριο του Γάμου «καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν», θα είναι το κέντρο όσων θα ακούσουμε και θα συζητήσουμε. Η Εκκλησία, παρότι από πολλούς προσβάλλεται ως συντηρητική και αναχρονιστική, έχει λόγο τολμηρό και ξεκάθαρο, αλλά εντέλει άγνωστο στους πολλούς.

Η Γ’ συνάντηση της Σχολής Γονέων αποτελεί μια ευκαιρία να ακούσουμε αυτόν τον δυναμικό της λόγο ξεκινώντας από τα βασικά: τη σχέση αγάπης των δύο συζύγων. Λόγος που αφορά στην ίδια τη ζωή! Λόγος αφυπνιστικός απέναντι σε όσα αποχαυνώνουν. Λόγος παρηγοριάς σ’ όσους έμαθαν ή θέλουν να ζούνε με εγρήγορση και καλή αγωνία».

Τέλος, να σημειωθεί ότι για τη βοήθεια των νέων συζύγων, οι οποίοι δεν έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο για να εμπιστευτούν τα παιδιά τους, θα υπάρξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά υπ’ ευθύνη του Γραφείου Νεότητος στον χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass