Κακοκαιρία - «αστραπή» στη Λάρισα

* ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2019 22:04

Η νέα επιδείνωση του καιρού «προσπέρασε» χθες τη νύχτα την πόλη της Λάρισας χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, αλλά και τον νομό γενικότερα, με εξαίρεση τις νότιες περιοχές του και συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και τις ορεινές με νέα χιονόπτωση.

Με βάση τα προγνωστικά δεδομένα, ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας, ανάφερε στην «Ε» ότι «εκδηλώθηκε μια σύντομη μεταβολή του καιρού από χθες το βράδυ με βροχή στα πεδινά, χιονόνερο ή χιόνι στα ημιορεινά και χιόνι στα ορεινά.

Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στη δυτική και νότια Θεσσαλία όπου δεν αποκλείεται να έχουμε χιόνια και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Από σήμερα το πρωί (Τρίτη) ο καιρός θα βελτιωθεί -από τα βορειοδυτικά -και μέχρι το μεσημέρι, με εξαίρεση πιθανώς μέχρι το απόγευμα κάποιες περιοχές στη νότια Θεσσαλία. Σε ολόκληρη σχεδόν τη Θεσσαλία θα γίνει σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι από το πρωί της Τρίτης θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι και θα ενισχυθούν φθάνοντας πάνω από τη θάλασσα τους πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις. Βαθμιαία εξασθένηση προβλέπεται από το βράδυ της Τρίτης».

Θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο συνεχίζονται καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ η πιο κρύα μέρα για τη Λάρισα αναμένεται να είναι η αυριανή (Τετάρτη), καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σκριμιζέα «πρόκειται για θερμοκρασίες αναμενόμενες για την εποχή. Συγκεκριμένα στη Λάρισα, η ελάχιστη ήταν χθες -5 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη 7 βαθμούς Κελσίου, σήμερα Τρίτη η ελάχιστη θα αγγίξει τους -2 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Τετάρτη η ελάχιστη θα είναι -6 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται αύξηση της μέγιστης θερμοκρασίας στους 11 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη στους -3 βαθμούς Κελσίου».

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass