Το φονικό στους Αγ. Αναργύρους στην αίθουσα του δικαστηρίου

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ 23ΧΡΟΝΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΗΜΑΚΟ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 22:00
Ο Διονύσης Δημάκος και το «γαζωμένο» αυτοκίνητο Ο Διονύσης Δημάκος και το «γαζωμένο» αυτοκίνητο

Η τρίτη και πιθανότατα τελευταία πράξη ενός δράματος που συγκλόνισε πριν από τρία χρόνια τη Λάρισα, του φονικού των Αγίων Αναργύρων, αναμένεται να παιχθεί σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας.

Στο χωριό του Δήμου Κιλελέρ μια απόπειρα ζωοκλοπής τότε αποτέλεσε την αιτία για να χάσει τη ζωή του ο 23χρονος Διονύσης Δημάκος και να τραυματιστεί ο πατέρας του, κάτοικοι και οι δύο Αμπελακίων. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Βόλου, τον Μάρτιο του 2017 βρέθηκαν πατέρας και γιος από τους Αγίους Αναργύρους, με τον πρώτο να κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, να τιμωρείται με συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και 8 μηνών φυλάκισης (του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό), ενώ ο γιος του κρίθηκε ομοφώνα αθώος για την πράξη της απλής συνέργειας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε κινητοποιήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και γι’ αυτόν τον λόγο είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του πρώτου δικαστηρίου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές στα τέλη του 2015, όταν ο Ιωάννης Δημάκος, ιδιοκτήτης ταβέρνας στα Αμπελάκια οδηγώντας ένα αγροτικό με κλεμμένες πινακίδες και με συνοδηγό τον 23χρονο γιο του Διονύση, έφτασε στη θέση «Τσαΐρια» της αγροτικής περιοχής των Αγίων Αναργύρων πλησιάζοντας την κτηνοτροφική μονάδα – ποιμνιοστάσιο.

«Ο γιος μου διαμαρτυρόταν για τη δουλειά. Ήθελε να σταματήσει τη δουλειά. Μου είπε να πάμε να δούμε μονάδες. Πήγαμε εκεί γιατί έπαιρνε άχυρο από τη Μεσοράχη», είχε καταθέσει ο Ιωάννης Δημάκος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στάθμευσαν «με την καρότσα προς την είσοδο του ποιμνιοστασίου, κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να έχουν δυνατότητα φόρτωσης ζώων και να διαφύγουν άμεσα».

«Στο μαντρί κατεβήκαμε να ουρήσουμε. Το αμάξι το είχαμε στραβά πάνω στον δρόμο», εξήγησε από την πλευρά του ο πατέρας Δημάκος.

Όμως κάποια στιγμή ενεργοποιήθηκε σύστημα συναγερμού και φτάνει ηχητική ειδοποίηση στο κινητό των ιδιοκτητών. Οι δύο πλευρές συναντώνται λίγο μετά τις 4 το ξημέρωμα. Ο πατέρας από τους Αγίους Αναργύρους κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και, σύμφωνα με τον παραπεμπτικό βούλευμα, «πυροβολεί τουλάχιστον τρεις φορές στο εμπρόσθιο τμήμα του ΙΧ και αμέσως μετά, αφού πρώτα στόχευσε προς την καμπίνα των επιβατών, πυροβολεί τουλάχιστον πέντε φορές προς το μέσο της πόρτας του οδηγού του οχήματος που συνέχισε να απομακρύνεται με ταχύτητα».

Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ο 23χρονος συνοδηγός προκειμένου να προφυλαχτεί έσκυψε μέσα στο όχημα, όμως μία εκ των βολίδων σφηνώθηκε στο κρανίο του.

«Πήρα το όπλο μαζί μου γιατί χωρίς αυτό δεν θα πήγαινα τέτοια ώρα καθώς υπάρχουν λύκοι και σκυλιά ενώ μπορεί να ήταν κλέφτες» είπε ο πατέρας από τους Αγίους Αναργύρους.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το αν τους έριξε εν κινήσει απάντησε αρνητικά. «Θυμάμαι πως έριξα χαμηλά και μπροστά» όμως ο εισαγγελέας του ανταπάντησε: «Όχι απλά τους πυροβολήσατε, τους γαζώσατε».

Τον 23χρονο και σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι, μετέφερε πριν τις 5 τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο ο ίδιος ο πατέρας του, ο οποίος αμέσως μετά έφυγε για τα Αμπελάκια.

«Το ανέλαβαν το παιδί οι γιατροί και τότε με φώναξε ένας πως το αμάξι πρέπει να φύγει από εκεί. Το πήρα αλλά δεν έβρισκα πάρκινγκ. Έφυγα να πάω να πάρω τη γυναίκα μου. Όταν έφτασα κατάλαβα πως ήμουν τραυματίας. Πήγα και στον μοναχό για να προσευχηθώ».

Στη συνέχεια πήγε και στο μαντρί, όμως τόνισε για εκείνη την πράξη πως ήταν «θολωμένος» εκείνη τη στιγμή.

Λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθη και ο ίδιος στα Αμπελάκια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς ήταν τραυματισμένος. Το ίδιο βράδυ συνελήφθη στους Αγίους Αναργύρους και ο πατέρας από τους Αγίους Αναργύρους.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass