Στον Κώστα Αγοραστό ο Σάκης Ρουβάς

* «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ», ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 22:08
«Με τον Κώστα Αγοραστό μάς συνδέει μια ειλικρινή φιλία και μια αμοιβαία εκτίμηση. Χαίρομαι κάθε φορά που τον συναντώ» ανέφερε για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο Σάκης Ρουβάς «Με τον Κώστα Αγοραστό μάς συνδέει μια ειλικρινή φιλία και μια αμοιβαία εκτίμηση. Χαίρομαι κάθε φορά που τον συναντώ» ανέφερε για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο Σάκης Ρουβάς

Για τα επιχειρηματικά του σχέδια στη Θεσσαλία που σχετίζονται με τη λειτουργία υπερσύγχρονης μονάδας- πρότυπο πράσινης ενέργειας, για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο που διατηρεί στην Καρδίτσα συζήτησε ο Σάκης Ρουβάς με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον οποίο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στη Λάρισα.

Στην πολύωρη συνάντησή τους οι δύο άντρες, όπως ήταν φυσικό συζήτησαν και γι΄ άλλα θέματα, με το μενού να περιλαμβάνει από τις επιχειρηματικές-επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλία μέχρι και εκλογές!

Ο κ. Αγοραστός τού ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του βραβείου Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 που έλαβε πρόσφατα, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ο γνωστός καλλιτέχνης δέχθηκε με χαρά τα αναμνηστικά δώρα που του πρόσφερε ο κ. Αγοραστός, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λεύκωμα για τη «Θεσσαλία της Ιστορίας και του Πολιτισμού». 

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ»

«Από τη στιγμή που βρέθηκα στη Θεσσαλία δεν μπορούσα να μην επισκεφθώ τον προσωπικό φίλο, Κώστα Αγοραστό. Τον εκτιμώ και κάθε φορά που συναντιέμαι μαζί του, χαίρομαι ιδιαίτερα».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Σάκη Ρουβά στην «Ε», στην αναπάντεχη συνάντηση που είχαμε μαζί του. «Έ, αφού διέκοψες το ρεπορτάζ που κάναμε, ας βγάλουμε και κάποια είδηση. Θα είσαι κάπου υποψήφιος, μιας και το 2019 είναι χρονιά εκλογών;» τον ρωτήσαμε, για να μας απαντήσει: «Όχι, δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια…».

Όσον αφορά στην καινοτόμο παραγωγική μονάδα, που έχει ιδρύσει (μαζί με άλλους μετόχους) στην περιοχή του Αγ. Βησσάριου και συγκεκριμένα στην περιοχή με την ονομασία «Ερρίκος» στους Σοφάδες Καρδίτσας, ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος: Η επένδυση, αν και δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, πάει καλά. Βοηθά και η περιοχή της Θεσσαλίας, στην οποία λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να απαλλαγούν από τυρόγαλα, κοπριές κι άλλα φυσικά οργανικά λιπάσματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Αναφορικά με τη γραφειοκρατία, ο κ. Ρουβάς δήλωσε «ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των υπηρεσιών, η οποία ήταν εξαιρετική, παρά τον μεγάλο όγκο δουλειάς που είχαν να αντιμετωπίσουν».

Σε μια έκταση 37 στρεμμάτων, εκτός από τη μονάδα βιοαερίου, ο Σάκης Ρουβάς κατασκευάζει και θερμοκήπια που θα παράγουν βιολογικά προϊόντα και θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα. Δίπλα θα λειτουργεί και υδροπονικό θερμοκήπιο, στο οποίο αρχικά θα καλλιεργούνται ντομάτες. Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δημιουργίας –σε δεύτερο βαθμό- και μιας κτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή.

 

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass