Πρόταση Έκτ. Νασιώκα για δημιουργική απασχόληση παιδιών

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2015 18:25

 

Πρόταση προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και προς το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να καταθέσει η δημοτική παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» για την καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός ημερήσιας διάταξης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» αναμένεται να θέσουν τους στόχους του προγράμματος οι οποίοι είναι «να υποστηριχθούν οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ή με εργαζόμενους γονείς, προσφέροντας τη δυνατότητα στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπου θα αναδειχθούν τα ενδιαφέροντά τους και θα αναπτυχθούν τα ταλέντα τους μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες καταρτισμένων εθελοντών και ειδικών παιδαγωγών.

Η ασφαλής και ποιοτική απασχόληση των παιδιών. Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων για παιδιά, αλλά και με πολύ κέφι, και με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά για ορισμένες ώρες την ημέρα, σε οικείους χώρους των σχολείων ή άλλων εγκαταστάσεων».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί έχει ως στόχους «την ποιοτική, δημιουργική και ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, την προσφορά πλούτου ερεθισμάτων, την καλλιέργεια των εκφραστικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών, την ανάπτυξη και ενίσχυση ομαδικού και συνεργατικού πνεύματος σε χώρους όπου τα παιδιά θα συναντούν και θα κάνουν φίλους, αλλά και την στήριξη των οικογενειών των εργαζόμενων μητέρων στη φύλαξη των παιδιών τους και των οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες».

Παράλληλα στην πρόταση της «Ανθρώπινης Πόλης» θα συμπεριληφθούν και οι τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν όπως είναι «τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους να χωρίζονται σε ομάδες και να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ενότητες και δεν θα περιορίζεται μόνο σε αθλήματα, αλλά περιλαμβάνει χορό, μουσική, καλλιτεχνικά, προγράμματα αγωγής υγείας και υγιεινής διατροφής. Επιτραπέζιαπαιχνίδια. Καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας – Δραματοποίηση παραμυθιού».

Οι χώροι που μπορούν να διεξάγονται οι δραστηριότητες σύμφωνα με την «Ανθρώπινη Πόλη» είναι σχολεία, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο, το αισθητικό άλσος, το Δημοτικό πάρκο (Αλκαζάρ), το πάρκο Χατζηχαλάρ, η Δημοτική Πισίνα, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, κλπ.

Σχετικά με τη διάρκεια του προγράμματος η δημοτική παράταξη προτείνει «από 20/07/2015 – 30/08/2015. Η συμμετοχή να είναι δωρεάν και ανοιχτή ηλικίας 6 έως 15 ετών για παιδιά οικογενειών πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών και οικονομικά ασθενέστερων (οικονομικά κριτήρια). Η συμμετοχή να είναι συμβολική και ανοιχτή ηλικίας 6 έως 15 ετών για παιδιά των υπολοίπων οικογενειών. Να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για τυχόν ατυχήματα. Στο τέλος της περιόδου στα παιδιά να απονέμεται αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η μεταφορά και η σίτιση των παιδιών να είναι ευθύνη των γονιών και κηδεμόνων. Ενώ για τις εγγραφές να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

Εν κατακλείδι, η πρόταση της δημοτικής παράταξης «έρχεται να δρομολογήσει λύσεις για τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και των γονέων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass