Τριάντα διαμερίσματα σε άστεγους στη Λάρισα

*ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ *ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΕΓΗ ΣΕ 40 ΑΤΟΜΑ * «ΓΕΜΙΣΕ» Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 21:52 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιαν 2019 21:55
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης

Τριάντα διαμερίσματα έχει επιλέξει ο Δήμος Λαρισαίων για να προσφέρει δωρεάν φιλοξενία σε άνεργους συμπολίτες μας.

Είναι καθόλα έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους άστεγους» του Υπουργείου Εργασίας, και εντός του Ιανουαρίου προβλέπεται να καταβληθεί η πρώτη δόση της επιχορήγησης, που δίνει το πράσινο φως της εκκίνησής του.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, «επιλέχθηκαν και εγκρίθηκαν, από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα σαράντα άτομα που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε τριάντα διαμερίσματα της πόλης.

Αναμένουμε, μέσα σε αυτόν τον μήνα, την καταβολή της πρώτης δόσης του προγράμματος καθώς και τις οδηγίες από το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε στην ενοικίαση των τριάντα διαμερισμάτων για την εγκατάσταση των ανέργων».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη φιλοξενία ανέργων (μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών) σε διαμερίσματα στον αστικό ιστό της Λάρισας και προσφορά εργασίας. Έχει διάρκεια 18 μήνες, με δυνατότητα παράτασης. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.

Για την εφαρμογή του έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ), του Υπουργείου Εργασίας και του Εθνικού Ινστιτούτου και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση κοινωνικής επανένταξης ανέργων, αφού συνδυάζει προσφορά στέγης και εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, οι ωφελούμενοι είναι άτομα που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου και κυρίως μοναχικά άτομα, Λαρισαίοι στην πλειοψηφία τους, αλλά και κάποιες οικογένειες με σοβαρά προβλήματα στέγασης.

«ΓΕΜΙΣΕ» Η ΔΟΜΗ ΑΣΤΕΓΩΝ

ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

 «Γέμισε» ο ξενώνας αστέγων της Λάρισας κατά την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων -του παγετού και της χιονόπτωσης- που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στην πόλη μας.

Οι ανάγκες που προέκυψαν για τη φιλοξενία του αυξημένου αριθμού των αστέγων, οδήγησαν στη χρήση και του δεύτερου ορόφου του κτιρίου.

Η δομή εκτός από υπνωτήριο λειτούργησε και ως κέντρο ημέρας παρέχοντας τροφή στους ανθρώπους που βρήκαν καταφύγιο στους χώρους της, ενώ κάλυψε όλες τις ανάγκες τους. Εκείνες τις ημέρες ειδικά,

προέκυψαν και περιπτώσεις ατόμων που επισκέπτονταν τους χώρους της, μόνο για να βρουν ένα πιάτο φαγητό.

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν έντεκα άτομα (κάποιοι ήταν άστεγοι περαστικοί από τη Λάρισα), εκ των οποίων σήμερα έμειναν έξι.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, μεγάλη ευαισθησία έδειξαν οι πολίτες της Λάρισας, οι οποίοι τηλεφωνούσαν, ενημέρωναν και ζητούσαν την παρέμβαση των κοινωνικών δομών του δήμου για άστεγους που έβλεπαν στους δρόμους.

Η Δομή Υποστήριξης Αστέγων βρίσκεται στην οδό Παναγούλη 54, στο κέντρο της πόλης. Λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα παρέχοντας ανελλιπώς πολύτιμες υπηρεσίες όπως διανυκτέρευση, κάλυψη βασικών αναγκών (σίτιση, ένδυση) και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε συνανθρώπους μας που βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Για την επίτευξη των στόχων της, αξιοποιούνται όλες οι διαθέσιμες δημοτικές δομές/ υπηρεσίες στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού όπως το κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, δημοτικό πολυιατρείο, καθώς και υπηρεσίες υγείας της περιοχής, εθελοντικές οργανώσεις, Εκκλησία.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία της Δομής Αστέγων υπάρχει τηλεφωνική γραμμή εικοσιτετράωρης λειτουργίας (6970-236.181) την οποία διαχειρίζονται οι κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass