Σύλλογοι κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2019 14:31

* Σήμερα Σάββατο 26 Ιανουαρίου

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα, την οποία θα ευλογήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κόβει στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το περιφερειακό τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η συμφωνική ορχήστρα του ΔΩΛ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Χρήστου Κτιστάκη και ερμηνευτές την Έλλη Νταϊλάνη, τον Χρήστο Παπαγεωργίου, τη Βάνα Μάνη και τον Ζήση Αποστολίδη. Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ θα παρουσιάσει θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη βιογραφία του Βασιλείου του Μέγα και στις δύο εκδοχές του διηγήματος του Φώτη Κόντογλου «Γιάννης ο βλογημένος ή το βλογημένο μαντρί». Θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Κατσαούνης, Έλενα Κυράτσα, Γιώργος Μπόζαρλης, Σίμος Τσεκούρας. Η θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία είναι του Άκυ Μητσιούλη.
Ενωση Υπαλλήλων Φυλακών Λάρισας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κέντρο «Λιόγερμα». Κατά την εκδήλωση θα βραβευτούν συνταξιούχοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, και τα παιδιά που εισήχθησαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
-Τον ετήσιο χορό διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου στις 9 το βράδυ στο κέντρο «Ανδρομέδα».
-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει ο Σύλλογος Γυναικών Περιοχής Καλοχωρίου στην ταβέρνα των αδελφών Λίταινα στο Καλοχώρι και ώρα 5 μ.μ.
-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν οι Σμιξιώτες Λάρισας, στα γραφεία του Συλλόγου Σμιξιωτών (Θέτιδος 18) και ώρα 5 μ.μ.
-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλελέρ «Η Αγία Μαρίνα» στις 7 μ.μ. στην ταβέρνα του κ. Ηλία Στάθη.
Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσουπιάς διοργανώνει εορταστική εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ταβέρνα «Ο Μπέμπης» στην Κουτσουπιά, στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα υπάρχει λαχειοφόρος με πολλά δώρα και ζωντανή μουσική.
Σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Λάρισας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων «Village» (4ο χλμ. Λάρισας-Νίκαιας). Ο Σύλλογος θα βραβεύσει παιδιά οικογενειών – μελών του Συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας για την εισαγωγή τους σε κρατικά Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. εσωτερικού και Κύπρου και θα χαρίσει όμορφα δώρα σε όσα παραστούν στην εκδήλωση.
Σύλλογος Κοπατσαραίων Επαρχίας Ελασσόνας πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του στις 9:30 το βράδυ, στο κέντρο «Φαντασία» στην Ελασσόνα. Τηλέφωνο για κρατήσεις 6944-138.906.
Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.
-Στις 7 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Μελίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο καφενείο του κ. Αγγελακόπουλου.
Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» διοργανώνει τον ετήσιο χορό στην αίθουσα εκδηλώσεων «Palladium» στο 2ο χλμ. Λάρισας-Κοζάνης. Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

* Αύριο Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Ιερός Ναός Αναλήψεως του Σωτήρος Αβέρωφ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο «Imperial» και ώρα 6 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ενώ το βυζαντινό-δημοτικό εργαστήρι θα αποδώσει παραδοσιακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Διαμάντη.

Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο κέντρο «Piatelas» (Βύρωνος 7-11, Φρούριο) στη 1 μ.μ.
Σύλλογος Τριτέκνων Επαρχίας Φαρσάλων θα κόψει τη βασιλόπιτα, και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στο «Κτήμα Αίγλη».
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων θα πραγματοποιήσει κοπή πίτας στις 11 το πρωί, στο σχολείο του χωριού.
Μουσικός Σύλλογος Περιοχής Συκουρίου κόβει την ετησία πίτα του στην ταβέρνα του κ. Καλότυχου στο Συκούριο στις 8 μ.μ.
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γερακαρίου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Γερακαρίου.
Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγγάλων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις 11 π.μ. στην ταβέρνα «Καράβια» (οδός Ποσειδώνος, Μεσάγγαλα).
-Στις 11:30 π.μ., θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας της ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, στο «Γρηγοριάδειο» Πνευματικό Κέντρο (Παπακυριαζή 53), όπου στεγάζεται η Χορωδία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ένας σύντομος απολογισμός της προηγούμενης καλλιτεχνικής χρονιάς, αλλά θα παρουσιαστούν και οι στόχοι, που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε συνεργασία με τον μαέστρο κ. Χρήστο Κτιστάκη, για τη νέα χρονιά.
Σύλλογος Πολυθέας Ασπροποτάμου διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στη 1.30 μ.μ. στο κέντρο «Κιβωτός» (πίσω από το Αλκαζάρ).
Σύλλογος Κεντρικής Ελλάδος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις ΙΑΣΩ θα πραγματοποιήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Palace».
-Τον ετήσιο χορό τους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσουν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας στη 1 μ.μ., στο «Κτήμα Βερσαλίες». Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα εμφανιστούν τα τμήματα χορού και χορωδίας του Συλλόγου. Θα ακολουθήσει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.
Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις 12 μ. στην ταβέρνα του Νίκ. Μπασδραβάλα στην Πλατιά Αμμο.
- Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα. Νωρίτερα, στις 9.30 π.μ., θα προηγηθεί ο ομαδικός εκκλησιασμός των αιμοδοτών και φίλων της αιμοδοσίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου με επιμνημόσυνη δέηση και αρτοκλασία.
Σύλλογος Κρητικών Λάρισας «Ο Ψηλορείτης» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, στις 11.00 π.μ.
- Ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας κόβει τη βασιλόπιτα στο ξενοδοχείο «Divani» στις 11:45 π.μ.
Αγροτικός Σύλλογος Κατωχωρίου θα πραγματοποιήσει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και στη συνέχεια θα γίνει η ετήσια γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 10:30 π.μ στο καφενείο Ταξ. Βασιλόπουλου.
Σύλλογος Σαρακατσαναίων επαρχίας Φαρσάλων «Το Τσελιγκάτο» θα πραγματοποιήσει κοπή της πρωτοχρονιάτικης στις 6 μ.μ. στην ταβέρνα «Το Κονάκι».

* Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου

Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική συνέλευση, η οποία φέτος θα είναι εκλογοαπολογιστική στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πυροσβεστικής (Ιωαννίνων 96). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις 7 μ.μ. στο «Πανελλήνιον» (Κεντρική πλατεία).
Σύλλογος Καρδιοπαθών Νομού Λάρισας «Αγιος Παντελεήμων» διοργανώνει συνεστίαση των μελών και φίλων του με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία θα γίνει στο κέντρο «Κιβωτός» (οδός Βερμίου και Πάρνηθος, πίσω από το γήπεδο Αλκαζάρ) στις 7 μ.μ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο γραφείο του Συλλόγου Απόλλωνος 9, και στα τηλέφωνα 2410-532.650, 6979-200.333 και 6944-443.127.
-Οι γυναίκες του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων κόβουν την ετήσια βασιλόπιτα στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Φιλελλοίνων».
- Η ΧΕΝ Λάρισας οργανώνει εκδρομή και κοπή πίτας στον Παλαιό Παντελεήμονα. Η αναχώρηση θα γίνει 9.30 π.μ. από το Δημοτικό Ωδείο. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6943-815.027 και 6932-382.270 τις ώρες 11 π.μ.-1 μ.μ. και 6 μ.μ.-8 μ.μ.

* Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου

-Με την ευκαιρία των έβδομων γενεθλίων τους, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας κόβουν την παραδοσιακή πίτα για την αλλαγή του νέου χρόνου, σε εκδήλωση- γλέντι που διοργανώνουν στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας (Λ.Α.Φ.Λ.) στις 9 μ.μ.

* Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

-Οι γυναίκες του Δοτσικού θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στις 5 μ.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας, ενώ την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η ορχήστρα χάλκινων του Τάκη Μπέτσιου.
Σύλλογος Κρυοβρυσιωτών «Ξένιος Ζευς» διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του στις 8 μ.μ. στο κέντρο «Νεράιδα» (δρόμος Αμπελώνα).
-Την ετήσια χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Ακρόπολις» στον δρόμο Αμπελώνα-Λάρισας.
- Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Αστέρας» (5ο χλμ. Λάρισας - Αμπελώνα). Διάθεση προσκλήσεων και κρατήσεις θέσεων γίνεται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στα τηλέφωνα 6987-074.700, 6945.056.903.
-Την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργανώνει στο κέντρο «Palladium» ο Σύλλογος Αλεξανδρινής. Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή λαϊκοδημοτική ορχήστρα για κέφι, γλέντι και χορό.
-Ο νέος Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων Λάρισας κόβει την πρωτοχρονιάτική πίτα στο «Χρυσό Τζάκι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass