Ελλιπής η σήμανση για τα παράλια του ν. Λάρισας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Τις ανάγκες σήμανσης των παραλίων Λάρισας κατέγραψαν επιτόπου, μέλη του συλλόγου παραδίδοντας το πόρισμα με τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια Τις ανάγκες σήμανσης των παραλίων Λάρισας κατέγραψαν επιτόπου, μέλη του συλλόγου παραδίδοντας το πόρισμα με τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια

Επιτόπια έρευνα για τις ανάγκες σήμανσης που εμφανίζονται σε όλο το οδικό δίκτυο των παραλίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και στους κόμβους της εθνικής οδού, με πρόσβαση σε οικισμούς τους, πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Π.Ε. Λάρισας.

Στόχος ήταν η καταγραφή των σημείων, όπου απαιτείται η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για τον προσανατολισμό των οδηγών, με σκοπό να κατευθύνονται στους προορισμούς τους με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να κάνουν άσκοπα χιλιόμετρα ή το χειρότερο σενάριο να «χαθούν στον δρόμο»!

Στην πολύωρη διαδρομή τους στο οδικό δίκτυο, εντόπισαν παράλληλα και πολλά άλλα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό, εκτός της ανάγκης ύπαρξης πινακίδων προσανατολισμού των οδηγών, τα οποία επίσης κατέγραψαν, με σκοπό να αιτηθούν την επίλυσή τους στους αρμόδιους φορείς.

Ο πρώτος αποδέκτης των αποτελεσμάτων της έρευνας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία έχει σήμερα στα χέρια της έτοιμη μελέτη με πραγματικά στοιχεία, για τις ανάγκες σήμανσης του οδικού δικτύου των παραλίων.

Συγκεκριμένα, μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, την παρέδωσαν πρόσφατα, στον τότε αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και σήμερα εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού, κ. Ιωάννη Μπουτίνα, με την προοπτική να δρομολογηθεί το ανάλογο έργο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Δημήτριο Χασιώτη, βρήκαν θετική ανταπόκριση από τον κ. Μπουτίνα, και τη στήριξή του να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που καταγράφηκαν για σημάνσεις στο εθνικό και τοπικό οδικό δίκτυο.

Αναλυτικότερα για την πρωτοβουλία του Συλλόγου, ο κ. Χασιώτης ανάφερε στην «Ε» πως «πραγματοποιήσαμε έρευνα σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου των παραλίων της Π.Ε. Λάρισας, με σκοπό τη φωτογράφιση και τη σημείωση των ελλείψεων στη σηματοδότηση του οδικού δικτύου. Στην έρευνα γίνεται διαχωρισμός των πινακίδων σηματοδότησης σε τέσσερις κατηγορίες:

1) Σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στους οδικούς κόμβους προσέγγισης της περιοχής από τον Βορρά και από τον Νότο.

2) Σήμανση στο τοπικό οδικό δίκτυο, με μπλε πινακίδες κατεύθυνσης των επισκεπτών, προς τα τοπικά χωριά και διαμερίσματα.

3) Σήμανση με καφέ πινακίδες, στο τοπικό οδικό δίκτυο των σημείων ενδιαφέροντος (μνημεία, αξιοθέατα κ.α.) και επισκεψιμότητας.

4) Σήμανση με λευκές πινακίδες στα παράλια για τα σημεία των υπηρεσιών της περιοχής (ΚΕΠ, Κέντρα Υγείας, ΑΤΜ, κλπ.)».

Ενδεικτικά παραθέτουμε, μερικά από τα σημεία που η έρευνα κατέδειξε πως υπάρχει ανάγκη σηματοδότησης:

-Κόμβος Αγιάς (Νότια είσοδος των παραλίων, πρόσβαση από Αθήνα)

Κινούμενος από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, πλησιάζοντας την έξοδο του εθνικού δικτύου στον κόμβο της Αγιάς, δεν υπάρχει σε κανένα σημείο σηματοδότηση που να ενημερώνει τον οδηγό για έξοδο προς παράλια Λάρισας. Αιτούμαστε τοποθέτηση πινακίδας σε 3 σημεία πριν την έξοδο της Αγιάς (2 χλμ.,1 χλμ. και 500 μ.) η οποία να αναγράφει Αγιόκαμπος, Στόμιο, Μεσάγγαλα.

-Κόμβος Πλαταμώνα (1η Βόρεια είσοδος, πρόσβαση από Θεσσαλονίκη). Κινούμενος από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, πλησιάζοντας την έξοδο του εθνικού δικτύου στον κόμβο Πλαταμώνα, υπάρχει μια καφέ πινακίδα, 200μ πριν την έξοδο, με την ένδειξη «παράλια Λάρισας». Το χρώμα, το σημείο και η ένδειξη της συγκεκριμένης πινακίδας δεν ενημερώνει τον οδηγό για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει. Αιτούμαστε τοποθέτηση πινακίδας σε 3 σημεία πριν την έξοδο του Πλαταμώνα (2 χλμ., 1 χλμ. και 500 μ.) η οποία να αναγράφει Μεσάγγαλα, Στόμιο, Αγιόκαμπος.

-Κόμβος Ευαγγελισμού (2η Βόρεια είσοδος, πρόσβαση από Θεσσαλονίκη) . Κινούμενος από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, πλησιάζοντας την έξοδο του εθνικού δικτύου στον κόμβο του Ευαγγελισμού, δεν υπάρχει σε κανένα σημείο σηματοδότηση που να ενημερώνει τον οδηγό για έξοδο προς παράλια Λάρισας και Αμπελάκια. Αιτούμαστε τοποθέτηση πινακίδας σε 3 σημεία πριν την έξοδο του Ευαγγελισμού ( 2 χλμ.,1 χλμ. και 500 μ.) η οποία να αναγράφει Αμπελάκια, Μεσάγγαλα, Στόμιο, Αγιόκαμπος.

-Κόμβος Συκουρίου: Στον κόμβο Συκουρίου, και στα δύο ρεύματα κατεύθυνσης, υπάρχουν πινακίδες 500 μ. πριν τις εξόδους, οι οποίες ενημερώνουν τον οδηγό για έξοδο προς παράλια Λάρισας. Θεωρούμε λάθος το σημείο που βρίσκονται και ζητάμε την απομάκρυνσή τους.

-Ημικόμβος Πυργετού: Κινούμενος από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη, συναντάς την έξοδο προς Πυργετό. Λίγο πριν την έξοδο υπάρχει μια καφέ πινακίδα με την ένδειξη «Παράλια Λάρισας». Ζητάμε να τοποθετηθούν δύο πινακίδες άλλου χρώματος, με την ένδειξη «Μεσάγγαλα, Στόμιο, Αγιόκαμπος», 1 χλμ. και 500μ πριν την έξοδο».

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

-Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, βγαίνοντας στην έξοδο της Αγιάς, συναντάς τον νέο κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου. Να σηματοδοτηθεί ο κυκλικός κόμβος με ένδειξη προς Αγιόκαμπος, Στόμιο, Μεσάγγαλα.

-Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, βγαίνοντας στην έξοδο του Ευαγγελισμού και περνώντας τα διόδια, συναντάς ένα κυκλικό κόμβο στον οποίο δεν υπάρχει καθόλου σηματοδότηση προς παράλια Λάρισας. Να τοποθετηθούν δύο μπλε πινακίδες που να αναγράφουν Αμπελάκια, Μεσάγγαλα, Στόμιο, Αγιόκαμπος στους δύο κυκλικούς κόμβους που βρίσκουμε μπροστά μας.

-Από Λάρισα προς Αγιά, στην πρώτη είσοδο της Αγιάς, δεν υπάρχει σήμανση με ένδειξη Αγιόκαμπος και κατεύθυνση ευθεία.

-Από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη, στη νέα εθνική οδό, μετά τις σήραγγες, συναντάς την έξοδο προς Πυργετό – Ραψάνη. Βγαίνοντας από το εθνικό οδικό δίκτυο, συναντάς ένα κυκλικό κόμβο στον οποίο δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου σήμανση. Ζητάμε να τοποθετηθούν πινακίδες επί του κυκλικού κόμβου με ένδειξη κατεύθυνσης προς Μεσάγγαλα Στόμιο, Αγιόκαμπο Σ.Σ. Ραψάνης, Παλαιόπυργο».

Επίσης ενημερωτικές πινακίδες στους δρόμους, για σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, ζητούν οι καταστηματάρχες να τοποθετηθούν για το Βασιλικό Δάσος Πολυδενδρίου, τα Μεταλλεία Σκλήθρου, το Φαράγγι Ρακοποτάμου, τον Καταρράκτη Μελιβοία – Μονοπάτι κ.α.

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass