Δεσμεύσεις για μειώσεις φόρου σε αγρότες-επαγγελματίες

* Από τον Χρ. Σταϊκούρα χθες από τον Τύρναβο *Καθαρή στήριξη Γιάννη Κόκουρα για τον Δήμο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 22:24

Σε μια εντυπωσιακή, από παλμό και παρουσίες συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου, παρουσία

του βουλευτή Φθιώτιδας και πρώην υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του πρώην υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης κ. Δημητρίου Μελά, μετά από πρόσκληση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τυρνάβου.

Στην πολιτική αυτή συνάντηση, στο κέντρο «Ανδρομέδα», στον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε και η τελετή βράβευσης διατελεσάντων προέδρων των Τ.Ο. Ν.Δ. Τυρνάβου και Αμπελώνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τυρνάβου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος ο οποίος εμφανώς ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση των μελών και φίλων αναφέρθηκε στην πολιτική σημασία της εκδήλωσης αλλά και των παρουσιών σε αυτή.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστου Καπετάνου, των βουλευτών του κόμματος κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, Χρήστου Κέλλα και Γιώργου Κατσιαντώνη και του εντεταλμένου συμβούλου κ. Γιώργου Λαδόπουλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του π. αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και π. προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Κατσαρού, την παρουσία του οποίου χαιρέτισαν τόσο οι παρευρεθέντες βουλευτές όσο και τα στελέχη και γενικότερα όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ

Με πολλές ευχές όλοι οι ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου της παράταξης κ. Γιάννη Κόκουρα δίνοντας ξεκάθαρη υποστήριξη στο πρόσωπό του για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Μάλιστα ο π. αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός έδωσε και ζήτησε στήριξη στον κ. Κόκουρα σημειώνοντας ότι θα είναι αντιμέτωπος στις δημοτικές εκλογές με έναν περιφερόμενο που έκανε και συνεχίζει να κάνει κακό στην παράταξη».

Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου από τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιάννης Κόκουρας μιλώντας σε μια επίσημη πολιτική συνάντηση στον Τύρναβο με τη στήριξη όλων για την υποψηφιότητά του αναφέρθηκε σε ζητήματα του Δήμου Τυρνάβου και δέχτηκε τις ευχές όλων για τον αγώνα του ίδιου και των συνεργατών του για την επιτυχή έκβαση στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Στον χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Μελάς, έκανε αναφορά στην αγροτική πολιτική, σε αγροτικά ζητήματα και στον ΕΛΓΑ καθώς και στη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν αλλά και στις προτάσεις για το μέλλον.

Ο ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Στην κεντρική του ομιλία ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε μια ρεαλιστική και ουσιαστική ανάλυση της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.

Αρχικά αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τόσο την εκπαίδευση, όσο και το ελληνικό Κοινοβούλιο, ειδικά για τη λειτουργία του τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε επίσης συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μειώνοντας φόρους όπως:

- Στα φυσικά πρόσωπα μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή που καλύπτει απόλυτα το σύνολο των αγροτών, άρα από το 22% θα πάει στο 9%..

-Μειώσεις φόρου σε επιχειρήσεις από το 29% στο 20%. Αυτό καλύπτει το σύνολο των αγροτικών επιχειρήσεων.

-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 15% .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας κ. Βασίλης Μανδηλάς, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου κ. Δημ. Σοφολόγης, ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αβδέλας και υποψήφιος πρόεδρος κ. Γιάννης Γκάνας, οι πολιτευτές του κόμματος κ. Στέλλα Μπίζιου και Αθηνά Σιαφαρίκα και κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Αθανάσιος Παιδής, κ. Γ. Αδαμούλης, Χρήστος Καλομπάτσος, κ. Γ. Καραβάνας.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass