Τραγούδι ελευθερίας για 15 καρδερίνες!

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΩΔΙΚΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 22:14

Δεκαπέντε ωδικά πουλιά, καρδερίνες, που αποτελούν προστατευόμενο είδος της ορνιθοπανίδας στη χώρα μας, κατάσχεσε το Δασαρχείο Λάρισας από κατάστημα κατοικίδιων ζώων στη Λάρισα για παράνομη διάθεσή τους.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί κλιμάκιο της Δασικής Υπηρεσίας σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων (τα γνωστά pet-shops), για την εφαρμογή των νόμων που ισχύουν περί μέτρων διαχείρισης και προστασίας της άγριας πτηνοπανίδας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρησή τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η σύλληψη με οιονδήποτε τρόπο, κατοχή, διατήρηση σε αιχμαλωσία, διακίνηση και εμπορία ωδικών πτηνών της ελληνικής ορνιθοπανίδας, πλην τριών εξαιρέσεων εξωτικών πτηνών (κολιμπρί, καναρίνι και ψιττακού-παπαγάλου) συνιστά παράνομη συμπεριφορά.

Βάσει σχετικών υπουργικών αποφάσεων, η διατήρηση της καρδερίνας σε κλουβί και η εμπορία της, καθώς κι άλλων ωδικών πτηνών -πλην των παραπάνω εξαιρέσεων- επιτρέπεται και μόνο σε περίπτωση που προέρχονται από τεχνητή εκτροφή και απαιτείται να συνοδεύεται από τις προβλεπόμενες άδειες, από ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές ή το εξωτερικό, εφόσον τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησής τους.

Επίσης «απαγορεύεται η μεταφορά ζώντος θηράματος καθ’ όλον το έτος και η διατήρηση εν αιχμαλωσία ωδικών πτηνών ως και παντός θηράματος πλην εξωτικών (κολιμπρί, καναρίνι και ψιττακού) επιτρεπόμενη μόνο διά αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας εις δημοσίας, δημοτικάς ή κοινοτικάς αρχάς ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ως και κυνηγετικές οργανώσεις προς εμπλουτισμό ζωολογικών κήπων και πάρκων πόλεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δασαρχείου Λάρισας, διαπιστώνεται ότι η παράνομη σύλληψη καρδερίνων γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον, με την τοποθέτηση κόλλας στα κλαδιά των δέντρων, όπου ακινητοποιούνται τα πουλιά και συλλέγονται για εμπορία.

Οι δεκαπέντε κατασχεμένες καρδερίνες ελευθερώθηκαν χθες στην περιοχή του Μεζούρλου στη Λάρισα, από το Δασαρχείο Λάρισας, ενώ κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος θα κατατεθεί μήνυση.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass