Εκκλησιαστικά… μυστήρια στον Τύρναβο

ΑΦΑΝΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΙΑ «ΤΡΥΠΑ» 140.000 ΕΥΡΩ *ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ «Ε», ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 22:10

Εικόνες με ιδιαίτερη αξία παραμένουν άφαντες, «τρύπα» πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα οικονομικά, ένα σπίτι που δεν άνοιγε, κι ένα στέλεχος της τοπικής εκκλησίας που δεν έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες…

Στα βαθιά, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, βρέθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος καθώς καλείται να τελευταίες ημέρες να διαλευκάνει μια υπόθεση μυστηρίου στον γειτονικό Τύρναβο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε». Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει είναι πως απ’ αυτήν την ιστορία αναδύεται μια οσμή σκανδάλου στις τάξεις της τοπικής εκκλησίας, κάτι που έχει κάνει τον κ. Ιερώνυμο να αναλαμβάνει προσωπικά την έρευνα από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε οικονομικό έλλειμμα.

Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν γνωστή στα υψηλόβαθμα στελέχη της Μητρόπολης τα τελευταία χρόνια. Η επιβαρυμένη όμως κατάσταση υγείας του πρώην Μητροπολίτη Ιγνάτιου «πάγωσε» τις όποιες εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί πριν από καιρό.

Με τον ερχομό του ο νέος Μητροπολίτης εξέφρασε τη διάθεση να έχει πλήρη εικόνα για κάθε περίπτωση που αφορά στο πεδίο δράσης του. Όταν έφτασε στα χέρια του η υπόθεση μεγάλης ενορίας του Τυρνάβου, τοποθέτησε άμεσα δικό του ελεγκτικό μηχανισμό με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Μέσα από την έρευνα έγινε γνωστό πως όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό κενό της ενορίας αγγίζει τις 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα απουσίαζαν από τη φυσική τους θέση κάποιες εικόνες. Μία εξ αυτών μάλιστα έχει ιδιαίτερη αξία (όχι μόνο οικονομική) για την ηγεσία της Μητρόπολης. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο της θολής αυτής υπόθεσης φέρεται να είναι ένα πρώην στέλεχος της τοπικής εκκλησίας που είχε για πολλά και συναπτά έτη σημαντικές αρμοδιότητες.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με πηγές της «Ε», στο πλαίσιο της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας, επικοινώνησε με τον εν λόγω ιερέα αποστέλλοντάς του σαφές μήνυμα για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλες τις διαστάσεις. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη Λάρισα «σήκωσε μανίκια» καθώς δεν θέλει να υπάρχουν πουθενά «σκιές».

Στο εν λόγω πρώην στέλεχος της ενορίας, φερόμενο ως πρωταγωνιστή της πολύπλοκης υπόθεσης, δόθηκε μια διορία για να παραδώσει κλειδιά σπιτιού όπου διέμενε, στη Μητρόπολη στην οποία και ανήκει το σπίτι. Η διορία έληξε προ ημερών όμως εκείνος δεν επέστρεψε τα κλειδιά. Κινητοποιήθηκε η Μητρόπολη και στο σπίτι που ανοίχθηκε βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες. Δεν βρέθηκαν όμως όλες. Μάλιστα δεν βρέθηκε μια συγκεκριμένη, σημαντική εικόνα, για την επιστροφή της οποίας ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος έχει θέσει «κόκκινη γραμμή».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας ήδη έχει αντικατασταθεί ενώ το τελευταίο διάστημα δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον φέρνουν να έχει αποσχηματιστεί βγάζοντας τα ράσα.

Μέχρι και χθες, δεν είχαν επιστραφεί οι εικόνες και η οικονομική «τρύπα» συνεχίζει να υφίσταται. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας κάποια στιγμή να καταλήξει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass