Λίρες, χήρες και παπάδες…

*ΟΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ - Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 22:06

Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Όσο και αν προσπαθούσε να υφάνει ένας σεναριογράφος μια αντίστοιχη ιστορία, σίγουρα δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά όσο η ίδια η ζωή.

Μια ιστορία με χιλιάδες λίρες Αγγλίας και μάλιστα της παλιάς κοπής, τις ακριβές. Οικογένεια με γιους, νύφες, ξαδέρφια, μπαρμπάδες, θείες, γαμπρούς και κουνιάδους. Τηλέφωνα με απόκρυψη, ένας γνωστός επιχειρηματίας, πράκτορες της αστυνομίας, διπλοί ρόλοι και σκηνοθετημένη ληστεία. Δωρεές στην εκκλησία, ρευστό χρήμα, ενεχυροδανειστές και αντικλείδια. Μια χήρα κι ένας παπάς. Μέχρι και κρυφός παράνομος έρωτας ακούστηκε…

Όλα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Σε μια δίκη που ξεκίνησε με μεγάλη ένταση και συνεχίζεται με βαριές εκφράσεις και επιθετικότητα. Ειρωνεία, κατάρες και διαψεύσεις. Η υπόθεση αφορά σε χωριό των Τρικάλων. Εκεί σε ένα σπίτι, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας -ζει στην Αθήνα- κρύβει κάτω από πέντε τόνους ξύλα 4.600 λίρες.

Αυτό το εκμυστηρεύεται στην αδερφή της η σύζυγος του επιχειρηματία. Η αδερφή (που είναι χήρα) κατηγορείται, πως δεν μπόρεσε να κρατηθεί από την… αμαρτία. Αρχίζει να πηγαίνει στο σπίτι, απ’ όπου είχε αντικλείδι, και σιγά – σιγά έβγαζε τις λίρες. Φαίνεται να βάζει στο παιχνίδι και τα τρία της παιδιά. Δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Προσπαθούν να ρευστοποιήσουν τις λίρες με τη βοήθεια ενεχυροδανειστών και εν συνεχεία να μοιράσουν το ρευστό. Κάνουν και μεγάλες δωρεές στην εκκλησία.

Κάποια στιγμή όμως, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, χτυπάει το τηλέφωνο της οικογένειας του επιχειρηματία στην Αθήνα και μια άγνωστη φωνή τούς ενημερώνει ότι ληστές μπήκαν στο σπίτι στο χωριό. Η έρευνα της αστυνομίας μέσω τηλεφώνων δείχνει, πάντα σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από την πολιτική αγωγή, πως το συγκεκριμένο νούμερο μπήκε σε λειτουργία μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό και ανήκει στη χήρα, που όλο εκείνο το διάστημα των ερευνών βρισκόταν στο σπίτι στην Αθήνα μαζί με την οικογένεια, ακούγοντας τα βήματα της έρευνας με σκοπό να την εμποδίσει, σύμφωνα με τους μηνυτές. Από κάποια στιγμή και μετά ο επιχειρηματίας το αντιλαμβάνεται και σταματάει να φέρνει νέες πληροφορίες στο σπίτι του. Από την ώρα που γίνεται γνωστό ότι το τηλέφωνο άνηκε στη χήρα, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με τις κινήσεις να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

«ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΑΡΤΙΑ»

Σε έρευνες που γίνονται στα σπίτια των εμπλεκομένων και υπόπτων βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πολλές εκατοντάδες λίρες. Τα περισσότερα στο σπίτι της γυναίκας, ενώ οι λογαριασμοί της εμφανίζονται ιδιαίτερα «δραστήριοι» και εν τέλει «φουσκωμένοι», σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Στην υπόθεση όμως εμπλέκεται ακόμα και ένας ιερέας, καθώς στο σπίτι του βρίσκεται χρηματικό ποσό και λίρες, την ύπαρξη των οποίων δικαιολογεί ως «φιλανθρωπικές δράσεις της κατηγορουμένης» εξήγησε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο της Λάρισας.

«Μήπως είχατε και άλλες σχέσεις;» τον ρώτησε η πολιτική αγωγή με αφορμή το γεγονός πως επικοινωνούσαν πολλές φορές νυχτερινές ώρες αλλά και περιγράφοντας τη γενικότερη σχέση τους. «Όχι, παίρνετε αμαρτία με αυτά που λέτε τώρα. Η κατηγορουμένη επικοινωνούσε ακόμα και με την πρεσβυτέρα». Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν ο επιχειρηματίας που έχασε τις λίρες του και μέλη της οικογένειάς του, αστυνομικοί, μια γειτόνισσα, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν κι εκεί λίρες και χρηματικό ποσό και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, κυρίως από την πολιτική αγωγή, η χήρα αλλάζει συνεχώς πλεύση. Ενώ στην αρχή ειπώθηκε πως ομολόγησε την πράξη, εν συνεχεία κατηγορήθηκε μια αλλοδαπή, έπειτα μίλησε για ένα κερδισμένο λαχείο, για κέρδη από τη δουλειά του συζύγου της (όσο ήταν εν ζωή) και των παιδιών της, αλλά και από τον πεθερό της. Το τελευταίο ωστόσο το διέψευσε ο αδερφός της χήρας λέγοντας στο δικαστήριο «ο πατέρας μας δεν είχε λεφτά, ούτε λίρες. Ήρθαμε ξυπόλητοι από το χωριό μας» ενώ και αυτός από την πλευρά του άφησε να εννοηθεί πως υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ της αδερφής του και του ιερέα. Η υπεράσπιση κατηγόρησε τον εν λόγω μάρτυρα πως «χρηματίστηκε» από την επιχειρηματία για να καταθέσει όσα είπε. Οι εκφράσεις που ανταλλάχθηκαν ήταν βαριές. Κατηγορούμενοι είναι εφτά άτομα. Η γυναίκα και τα τρία της παιδιά (ένα εξ αυτών κορίτσι) και τρεις ενεχυροδανειστές. Η χήρα κατηγορείται κυρίως για κακουργηματική διακεκριμένη κλοπή, τα παιδιά της για νομιμοποίηση εσόδων από τέτοιου είδους δραστηριότητα και οι ενεχυροδανειστές για αποδοχή των αντίστοιχων προϊόντων.

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί στις 8 Μαρτίου.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass