Νέες παιδικές χαρές σε 23 πλατείες της Λάρισας

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΩ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ 12

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 22:00
Από τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγίου Θωμά  Από τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγίου Θωμά

Την ανακατασκευή 23 ακόμη παιδικών χαρών, σε συνοικίες και κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων ενέκρινε προχθές η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Οι νέες παιδικές χαρές θα είναι πιστοποιημένες, με σύγχρονα ξύλινα και μεταλλικά όργανα στη θέση των κλασικών, με περίφραξη και φωτισμό αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες, η κατάσταση των οποίων συχνά προκαλούσε διαμαρτυρίες πολιτών με αφορμή την ακαταλληλότητα παιχνιδιών, την κατάσταση του χώρου κλπ.

Το νέο έργο είναι προϋπολογισμού 1, 1 εκατ. ευρώ όταν ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έργο σε 12 ακόμη παιδικές χαρές, η πλειοψηφία των οποίων αφορά σε ανακατασκευή υπαρχουσών με πρόβλεψη και για παιδιά με αναπηρίες.

Ήδη στην πλατεία του Αγίου Θωμά, στο Πάρκο Μπουκαβάλα (στην περιοχή του ΟΣΕ) τοποθετούνται νέα όργανα στις υπάρχουσες παιδικές χαρές με βάση το πρώτο έργο (προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ). Με τον Δήμο Λαρισαίων να επενδύει συνολικά για την ολοκλήρωση και αναβάθμιση των παιδικών χαρών το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ, χρήματα που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από ίδιους πόρους ενώ μέρος της δαπάνης προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπ. Εσωτερικών.

«Πρόκειται για ολοκληρωμένο έργο που είχε ανάγκη η πόλη της Λάρισας και όλες οι συνοικίες της που έτσι αποκτούν σύγχρονες παιδικές χαρές» σημειώνει στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλος.

ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Αναλυτικότερα μετά την προχθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, παιδικές χαρές θα γίνουν στους εξής χώρους: Στην πλατεία Μικρασιατών επί των οδών Βενιζέλου, Κουλουψούζη, 25ης Μαρτίου στη Γιάννουλη.

Επί των οδών Κολοκοτρώνη και Νικηταρά στην Γιάννουλη. Επί των οδών Πετραλούγκα, Ηρώων Πολυτεχνείου και Λαρίσης στη Φαλάνη. Επί της οδού Βενιζέλου (πλατεία εκκλησίας) στη Φαλάνη. Επί των οδών Κερκύρας και Αχιλλέως στην Ανθούπολη. Επί των οδών Δημοκρατίας (τέρμα) και Καραμπίλια στη Νεάπολη.

Επί των οδών Κουλουρίου και Ταξιάρχη στο Αβέρωφ. Επί των οδών Αζώρου και Πραιτωρίου στο Αβέρωφ. Επί των οδών Δ. Τσάτσου και Μαιάνδρου στο Αβέρωφ. Στο Αθλητικό Κέντρο Κουκουλίτσιου και Μουσιάρη στο Αβέρωφ. Επί των οδών Παπαζαχαρίου και Δενδράμη στη Φιλιππούπολη.

Επί των οδών Λογιωτάτου και Τζαβέλα στον Αγ. Αθανάσιο. Σε χώρο επί των οδών Ζαρμάνη, Καραθάνου - Σκουφά και Γαρέφη στον Αγ. Αθανάσιο. Επί των οδών Ελαφονήσου και Γρηγοροπούλου στους Αμπελόκηπους. Επί της οδού Κορίνθου στον Αγ. Γεώργιο.

Στην πλατεία Σοφίας Βέμπο, επί των οδών Κερκύρας και Ροδοπούλου στην Ανθούπολη. Επί των οδών Ζωσιμάδων, Κολέσκα και Φίλιου στα Ηπειρώτικα. Επί των οδών Σίφνου και Σερίφου στα Ηπειρώτικα. Επί των οδών Καλαμπάκας, Ξυλοκάστρου και Δρόση στη Νέα Πολιτεία.

Επί των οδών Χαλκιοπούλου και Καλλιόπης στα Πυροβολικά. Στην πλατεία Κουζόγλου, επί των οδών Λακωνίας, Θάλειας και Θεαγένη στη Χαραυγή. Στην πλατεία Ιπποκράτη επί των οδών Ηρακλειανού και Καλλιμάχου στον Ιπποκράτη. Επί των οδών Ελευθερών, Υφηλάντου, 25ης Μαρτίου 10 και Ζιώγα (πάρκο) στην Τερψιθέα.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλος μιλώντας στην «Ε», χαρακτήρισε «εντυπωσιακό το έργο αυτό» προσθέτοντας πως «θα καταπλήξουν τα παιδιά οι παιδικές χαρές με τα νέα όργανα και θα κάνουν αίσθηση στην πόλη. Πρόκειται για ολοκληρωμένο έργο που είχε ανάγκη η πόλη της Λάρισας και όλες οι συνοικίες της που έτσι αποκτούν σύγχρονες παιδικές χαρές».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass