Ληστές με κατσαβίδι και… μαχαιροπίρουνα!

ΑΦΟΥ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2019 22:10

Απύθμενο αποδεικνύεται το θράσος των δύο ληστών με κατσαβίδι που το τελευταίο διάστημα λήστευαν ηλικιωμένους σε χωριά του Τυρνάβου. Οι δύο ληστές, ηλικίας 35 και ένας 31 ετών, αιφνιδίαζαν τους ηλικιωμένους εισβάλλοντας στα σπίτια τους βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες και με την απειλή κατσαβιδιού τούς έκλεβαν τα χρήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους χτυπούσαν κιόλας, κυρίως για εκφοβισμό χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν τα θύματά τους.

Τρομοκρατημένοι και ανήμποροι οι ηλικιωμένοι αποτελούσαν «εύκολο στόχο» των δύο ληστών οι οποίοι αποδείχθηκαν και… πεινασμένοι. Αφού σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έφαγαν και το… φαγητό των γερόντων.

 Ληστεύοντας ηλικιωμένο στη Γυρτώνη οι δύο δράστες άνοιξαν το ψυγείο και το έστρωσαν στο φαγοπότι ενώ ληστεύοντας άλλον ηλικιωμένο στον Βρυότοπο, έβγαλαν κρέας από την κατάψυξη, το έβρασαν και το έφαγαν σαν νοικοκυραίοι.

Όπως είναι γνωστό, μετά την προχθεσινή ληστεία στη Ροδιά, αστυνομικοί του Τμήματος Τυρνάβου και της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τον έναν ληστή, έναν 35χρονο υπήκοο Αλβανίας ενώ ο 31χρονος ομοεθνής του, «πηδώντας» από το αυτοκίνητο και τρέχοντας νυχτιάτικα μέσα σε χωράφια, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Τα στοιχεία του 31χρονου ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Τυρνάβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή των δύο δραστών και σε άλλες 2 ή 3 «ορφανές» ληστείες σε χωριά του Τυρνάβου.

ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. θα απαντηθεί το ερώτημα αν ο συλληφθείς 35χρονος με τον 31χρονο ομοεθνή του, είναι οι δράστες της ληστείας που σημειώθηκε προ δεκαημέρου σε βάρος 75χρονου που ζει σε αγροικία στον Βρυότοπο. Οι ληστές μπήκαν βράδυ στο σπίτι του θύματος και τοποθετώντας ένα κατσαβίδι στον λαιμό του, τον απείλησαν ζητώντας χρήματα.

Πήραν τα ελάχιστα χρήματα που βρήκαν ενώ σκέπασαν τον 75χρονο με μια κουβέρτα απαιτώντας να παραμείνει στο κρεβάτι. Άνοιξαν την κατάψυξη του ψυγείου, μαγείρεψαν το κρέας που βρήκαν και… χορτάτοι έφυγαν τα ξημερώματα. Ο 75χρονος, φοβισμένος καθώς ήταν, περίμενε να φύγουν οι ληστές και το πρωί της επόμενης ημέρας ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ..

ΓΥΡΤΩΝΗ

Με την απειλή κατσαβιδιού, επίσης δύο δράστες, τα μεσάνυχτα της 18ης Φεβρουαρίου εισέβαλαν στο σπίτι 86χρονου στη Γυρτώνη. Αφού πρώτα χτύπησαν τον ηλικιωμένο, του έκλεψαν 570 ευρώ και του ζήτησαν να παραμείνει στο υπνοδωμάτιο. Σε εκείνη τη ληστεία δεν χρειάστηκε να… μαγειρέψουν, καθώς βρήκαν έτοιμο φαγητό στο ψυγείο το οποίο και έφαγαν προτού φύγουν.

ΡΟΔΙΑ

Όπως είναι γνωστό ο 35χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, αφού νωρίτερα με τον 31χρονο συνεργό του, με την απειλή κατσαβιδιού λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων, εισβάλλοντας στο σπίτι τους στη Ροδιά. Για να κλέψουν τα 25 ευρώ που διέθετε ο 82χρονος αλλά και τρεις χρυσές αλυσίδες που φορούσε στο λαιμό της, η 71χρονη γυναίκα του.

Οι δυο ληστές εντοπίσθηκαν στα Δελέρια αλλά τελικά συνελήφθη μόνο ο 35χρονος στο σάκο του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία όπως και οι κλεμμένες χρυσές αλυσίδες της 71χρονης.

ΕΑΛ

Μετά και τη σύλληψη του 35χρονου η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει «συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Α.Τ. Τυρνάβου οι οποίοι αξιολογώντας κατάλληλες πληροφορίες και σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ της Υ.Α. Λάρισας, κατάφεραν σε χρόνο - ρεκόρ να εντοπίσουν τους δύο δράστες και να συλλάβουν τον ένα εξ’ αυτών, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη πολλές και αξιόλογες υποθέσεις που έχουν εξιχνιασθεί από τους συναδέλφους των περιφερειακών υπηρεσιών της ΔΑ Λάρισας. Για εμάς που γνωρίζουμε τη δουλειά που γίνεται από όλο το προσωπικό καθώς επίσης τη μεθοδικότητα και τη μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος που το διακρίνει, η επιτυχία αυτή όπως και οι προηγούμενες, είναι αναμενόμενες».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass