Εκκλησιαστικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 15:56

Προσκυνηματική εκδρομή

σε Τήνο, Πάρο και Νάξο

ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή σε Τήνο, Πάρο και Νάξο από 18 έως 21 Ιουνίου, η οποία περιλαμβάνει ξενάγηση στο ιερό νησί της Τήνου, Θεία Λειτουργία στην Παναγία της Τήνου, μετάβαση στην Πάρο και προσκύνημα στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, μονοήμερη εκδρομή στο νησί της Νάξου και επίσκεψη στα προσκυνήματα του νησιού. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως: 2410-624926.

Διπλή γιορτή την Τρίτη στη Ραψάνη

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Με λαμπρότητα θα εορτάσουν και φέτος τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης , τον πολιούχο και προστάτη διδάσκαλο, ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, στην πανδημοτική εορτή που θα γίνει την Τρίτη 5 Μαρτίου στη Ραψάνη. Παράλληλα εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878, που έγινε την ίδια μέρα. Το πρόγραμμα του εορτασμού:

Αύριο Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 5 μ.μ.: Λιτανευτική κάθοδος των ιερών λειψάνων και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης. προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Μεθαύριο Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 8:00 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ραψάνης. 11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της περιοχής στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878.

Το νόημα της

τεσσαρακοστής

στη Σχολή γονέων

«Έρχεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή» είναι το θέμα της ομιλίας του π. Ραφαήλ στην επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο της Σχολής γονέων του Αγίου Αχιλλίου «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Τι είναι η περίοδος της Μ. Τεσσαρακοστής; Ποιο το βαθύτερο νόημά της; Ποια μηνύματα μας δίνει; Πως ετοιμάζεται η χριστιανική οικογένεια να διανύσει αυτό «το στάδιο των αρετών» που ανοίγεται μπροστά μας προκειμένου να φτάσει στην Ανάσταση; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αχιλλίου.

Ομιλία

στη ΓΕΧΑ

Σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα «Ένας θνητός αθάνατος».

Πανηγυρίζει

ο ναός

των Αγ. Σαράντα

Το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου, πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Λάρισας. Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: Την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. : Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου, σεβ. Ιερωνύμου. Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 7:00 π.μ. : Ο όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία , ιερουργούντος του μητροπολίτου, σεβ. Ιερωνύμου. Το Σάββατο 9 Μαρτίου καί ώρα 5:00 μ.μ.: Ο μεθεόρτιος εσπερινός η παράκλησις και λιτάνευσις της θαυματουργού ιεράς εικόνας και τεμαχίου των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τιμάται ο Άγιος

Γεράσιμος

στη Χαραυγή

Αύριο Δευτέρα 4 Μαρτίου, ημέρα εορτής του Αγίου Γερασίμου του Ιορδάνη, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τις 7.30 π.μ. έως τις 9.30 π.μ. στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή Λάρισας, με αρτοκλασία και κόλλυβα προς τιμής του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass