Απόκριες στον Δήμο Αγιάς

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 22:09

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο Αγιάς, που γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου, των Τοπικών Κοινοτήτων και των συλλόγων (γυναικών, πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγετικό, δασικών, γονέων και κηδεμόνων) οι οποίοι πρωτοστατούν στον προγραμματισμό και την επιτυχία τους.

Στην Αγιά

Την Κυριακή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν στις 2:30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία με την παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών, αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι. Η φωτιά θα ανάψει στις 6:30 μ.μ. και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Στη Μελιβοία

Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Όμηρος» διοργανώνει το Σάββατο, στις 8 μ.μ., αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους υπό τους ήχους του dj Luis (Ηλίας Στεφανάρας) στην ταβέρνα Αδαμούλη. Την Κυριακή, στις 7:30 μ.μ., άναμμα της φωτιάς και παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία, ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκό ξεφάντωμα στην ταβέρνα Αδαμούλη με το μουσικό σχήμα των Γιώργου Αντωνόπουλου και Βένης Φουκαλά.

Στη Δήμητρα

Για άλλη μια χρονιά ο τοπικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος θα δώσει το δικό του «παρών» στις αποκριάτικες εκδηλώσεις τηρώντας τον χαρακτήρα του παραδοσιακού, όπως συνηθίζει κάθε φορά, σε συνδυασμό με το επίκαιρο. Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει άναμμα φωτιάς, φαγητό, μουσική και χορό. Την Καθαρά Δευτέρα, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και τσίπουρο σε όλους. Το μικρό χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και θα ακολουθήσει γλέντι με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας των Βασίλη Μπαλογιάννη, Κώστα Μπαλογιάννη, Βασίλη Σαραντινού και Τάσου Σβάρνα. Οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν και να διασκεδάσουν σε έναν όμορφο χώρο, όπου υπάρχει πρόβλεψη και για άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στη Βελίκα

Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλοκτήτης» διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή, στις 6:30 μ.μ., στο κέντρο της Βελίκας και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο του καταστήματος των κ.κ. Αντώνη και Πόπης Κοκκινοθανοπούλου. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν άφθονο κρασί, ψητά λουκάνικα, πίτες, χαλβά και θα γλεντήσουν με ζωντανή μουσική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, βράβευση της καλύτερης αμφίεσης εκ των καρναβαλιστών, άναμμα φωτιάς και κάψιμο του καρνάβαλου.

Στη Σκήτη

Τριήμερες εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου. Η πρώτη θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στην ταβέρνα του κ. Παναγούλη και περιλαμβάνει χοροεσπερίδα με πλούσια λαχειοφόρο, πολλή μουσική και χορό. Το βράδυ της Κυριακής, μπροστά στην ταβέρνα του κ. Παναγούλη, θα στηθεί χορός γύρω από τη μεγάλη φωτιά. Σε όσους παρευρεθούν θα προσφερθεί κρασί. Την Καθαρά Δευτέρα, στην πλατεία, από νωρίς το πρωί, θα ανάψει η φωτιά για το βράσιμο της φασολάδας, η οποία θα προσφερθεί στους επισκέπτες μαζί με σαρακοστιανά και άφθονο κρασί. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί ως αργά το απόγευμα με χορό και τραγούδι υπό τον ήχο παραδοσιακής ζωντανής μουσικής με το δημοτικό συγκρότημα του Δημήτρη Μιχαλέ. Το πέταγμα των χαρταετών θα γίνει στο γήπεδο και στις αλάνες του χωριού με υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στην Αμυγδαλή

Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών διοργανώνει το Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο «Στέκι» στην πλατεία του χωριού, εκδήλωση με μουσική κάλυψη από τον dj Αργύρη Μπασιανά.

Στην Ανάβρα

Ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών διοργανώνει για τα παιδιά αποκριάτικο πάρτι με κλόουν, παιχνίδια, μουσική και χορό, το Σάββατο, στις 5 μ.μ., στο καφενείο «Μόσχος». Είσοδος ελεύθερη.

Στην Κουτσουπιά

Ανοιχτή γιορτινή πρόσκληση κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσουπιάς και η πρόεδρος κ. Έφη Βάλαρη, για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 10 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία του οικισμού, όπου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα της φωτιάς και το κάψιμο του καρνάβαλου.

Θα ακολουθήσει υπαίθριο γλέντι με δωρεάν τσίπουρο, κρασί, χαλβά, ψητά σουβλάκια και λουκάνικα υπό τους ήχους παραδοσιακών αποκριάτικων τραγουδιών. Κοπιάστε να γιορτάσετε!

Την Καθαρά Δευτέρα πέταγμα με χαρταετούς δίπλα στο κύμα του Αιγαίου. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους σε κάποιο από τα καταστήματα της περιοχής.

Φωτιές θ’ ανάψουν επίσης, στις 7 μ.μ., την Κυριακή, σε Αετόλοφο, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλους, Ποταμιά, Καστρί και Κουτσουπιά, όπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα, σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή φασολάδα, κρασί και χαλβάς θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Ανάβρα, Σκλήθρο, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Καστρί, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο, Καρίτσα, Έλαφο, Βελίκα και στο Στόμιο, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά, έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass