Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2019 15:00

Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στη Λάρισα, φορείς και σύλλογοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις. Ειδικότερα, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης - ΟΚΑΝΑ και υπ. βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Ευαγγελία Λιακούλη, σήμερα Τετάρτη στις 8:30 μ.μ., στον χώρο του “Passerella” (Bενιζέλου και Απόλλωνος- έναντι Αρχαίου Θεάτρου), καλεί τις γυναίκες του νομού  να μοιραστούν μια όμορφη συζήτηση, ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα «Γυναίκα: ένα αιώνιο σύμβολο, σε μια αιώνια περιπέτεια…».

-Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, πραγματοποιεί εκδήλωση για όλες τις γυναίκες με θέμα «Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσχολική αγωγή δικαίωμα κάθε παιδιού».

- Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα διοργανώνουν οι «Φίλες της Αγάπης», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ». Δύο ποιήματα που θα απαγγελθούν από μέλη του συμβουλίου θα έχουν σαν θέμα τη γυναίκα και την εκδήλωση θα πλαισιώσει, με τραγούδια σχετικά με τη γυναίκα, το μουσικό σχήμα «Δυο μας» με τον Γιώργο Αποστολόπουλο και τον Αντώνη Ζαφειρίου.

-Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 8 το βραδυ στην «Αυλή του Αβέρωφ» (συν. Αβέρωφ) οργανώνουν βραδιά διασκέδασης και χαράς, αφιερωμένη στη Γιορτή της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις με ζωντανή μουσική, ομιλίες και θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης. Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6974-930.467.

-Η ΕΛΟΣΥΛ μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ. θα γιορτάσει τη γυναίκα στο ΚΑΠΗ του Αγίου Νικολάου (οδός Ασκληπιού 68). Στην εκδήλωση θα υπάρχει μουσική και χορός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και την Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «και στις 8 του Μάρτη και κάθε μέρα αγωνιζόμαστε και ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην πατριαρχία, στις ανισότητες και διακρίσεις κατά των γυναικών και ενάντια στον σεξισμό και στην ομοφοβία. Και θα συνεχίσουμε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο! Γιατί οι φεμινιστικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, στην Αμερική και στη Λατινική Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε ολόκληρο τον πλανήτη, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί όταν σταματάμε εμείς, σταματάει να γυρίζει η γη!

Απαιτούμε έμπρακτη κατοχύρωση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών μας δικαιωμάτων και ισότητα σε όλα χωρίς περιορισμούς. Απαιτούμε ριζικές και ριζοσπαστικές αλλαγές στην εργασία, στη φροντίδα, στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο περιβάλλον. Παντού! Απαιτούμε ανατροπή και εξάλειψη της βίας που μας κακοποιεί, μας τραυματίζει, μας δολοφονεί! Απαιτούμε το στοιχειώδες, ελευθερία και ισότητα και το απαιτούμε και τώρα και διαρκώς!

Η φωνή μας δεν είναι μία! Είναι η φωνή εκατομμυρίων γυναικών του πλανήτη. Είναι μια φωνή που ενώνει τις διαφορετικές φωνές και τα διαφορετικά αιτήματα των γυναικών του κόσμου. Μια φωνή που προέρχεται από διαφορετικές τάξεις, κοινωνικές θέσεις, καταγωγές, φυλές, εθνότητες, χρώματα, θρησκείες, πεποιθήσεις, ταυτότητες, σεξουαλικούς προσανατολισμούς, γεωγραφίες και τόπους. Μια φωνή που εκφράζει διαφοροποιήσεις στις διακρίσεις και στις ανισότητες αλλά ταυτόχρονα ενώνει σε κοινούς αγώνες γιατί μας συμπεριλαμβάνει όλες. Εμείς, οι γυναίκες του κόσμου ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις σεξιστικές και καταπιεστικές εξουσίες, ενάντια στους ακροδεξιούς, ρατσιστικούς και καπιταλιστικούς νεοφιλελευθερισμούς και αυταρχικά καθεστώτα και αγωνιζόμαστε για τη χειραφέτηση και την ελευθερία μας! Και σήμερα και κάθε μέρα.

Είμαστε μετανάστριες και προσφύγισσες, μαθήτριες και φοιτήτριες, οικιακά εργαζόμενες, καθηγήτριες, υπάλληλοι, αγρότισσες, δημοσιογράφοι, γιατρίνες, συνταξιούχες, αυτοαπασχολούμενες, καλλιτέχνιδες, καθαρίστριες, δικηγόροι, γυναίκες με αναπηρίες, Ρομά, λεσβίες, τρανς, μαμάδες, γιαγιάδες και πολλά, πάρα πολλά άλλα.

Διεκδικούμε: Ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση στην πολιτική και κοινωνική ζωή και σε όλα τα όργανα λήψης αποφάσεων ως ισότιμες πολίτισσες. Εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Πλήρη εργασία και ίση αμοιβή, με ασφάλιση και κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη. Προστασία της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής μας υγείας. Το δικαίωμα στην αντισύλληψη, την άμβλωση και τη γέννα. Εξάλειψη του σεξισμού και των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Καλούμε σε δυναμικές φεμινιστικές κινητοποιήσεις όλες τις γυναίκες και όλα τα νέα κορίτσια!» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass