«Η αλήθεια για τη Βενεζουέλα»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΦΕΡ. ΤΟΡΡΕΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2019 22:00

Εκδήλωση για το «τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα», με ομιλητή τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φερνάντεζ Τόρρες διοργανώνει αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 αύριο το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ. Κατσίγρα, με τον πρέσβη να αναφέρεται στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας Νίκ. Κακαγιάννης πλαισιωμένος από τα μέλη της Κίνησης, Σούλα Παραφέστα, Παν. Σιούλα και Ανδρ. Νταή, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» αναφέρθηκε στην αυριανή εκδήλωση.

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «αυτές τις ημέρες εξελίσσεται σταδιακά άλλο ένα πραξικόπημα στην πολύπαθη Λατινική Αμερική. Οι ΗΠΑ με την εγχώρια ολιγαρχία της Βενεζουέλας, οι συνασπισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με συμμάχους το διεθνές κεφάλαιο, τα ΜΜΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα, επιχειρούν την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο και να εγκαταστήσουν έναν μέχρι πρότινος άγνωστο αχυράνθρωπό τους τον Γκουαϊδό. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι νέα. Εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούν να ξαναποκτήσουν τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας».

«Επιχειρούν να στερεώσουν την κυριαρχία ελεγχόμενων καθεστώτων προετοιμάζοντας χωρίς να το κρύβουν ένα ανοιχτό πραξικόπημα ή ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση και δεν θα είναι η πρώτη φορά που οργανώνουν κάτι τέτοιο εγκαθιστώντας φασιστικά καθεστώτα. Από τη Γουατεμάλα, τη Χιλή του Αλιέντε, την επέμβαση στη Γρανάδα, τις δεκάδες απόπειρες δολοφονίας των Φ. Κάστρο , Ο. Τσάβες , Ν. Μαδούρο και τώρα στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.

Μιλάνε για το βασίλειο «του κακού ανθρώπου», υποστηρίζοντας ότι αν βγει ο Μαδούρο από τη μέση , θα αποκατασταθούν η τάξη , η δημοκρατία και η ελευθερία. Η ίδια πάνω-κάτω συνταγή που εφαρμόστηκε για την εισβολή στο Ιράκ (Σαντάμ) , τον πόλεμο στη Λιβύη (Καντάφι ) και τη Συρία (Ασαντ) όπου βλέπουμε τα αποτελέσματα» .

Με τον κ. Κακαγιάννη να σημειώνει επίσης την ανησυχία του για την παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, με αφορμή το φυσικό αέριο στην Κύπρο και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για να καταλήγει σημειώνοντας «στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και καλούμε τον ελληνικό λαό μέσα από τους μαζικούς φορείς του κινήματος να πράξει το ίδιο με τον πλέον ενωτικό τρόπο, για την υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας της Βενεζουέλας».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass