Εντάχθηκε στο ΠΕΠ ο δρόμος Τερψιθέας - Ραχούλας

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2019 22:02

Στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020) εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού η ανακατασκευή του δρόμου Τερψιθέας – Ραχούλας, που αποτελεί το τελευταίο επικίνδυνο τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 27,6 εκατ. ευρώ θα δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στη συνολικότερη αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών προς τη Δυτική Θεσσαλία, σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης της εθνικής οδού Λάρισας – Καρδίτσας αλλά και ειδικότερα προς τον συγκεκριμένο οδικό άξονα σε συνδυασμό με την παράκαμψη της ΔΕΥΑΛ.

Στο οδικό τμήμα Τερψιθέας – Ραχούλας (μήκους 5,5 χλμ) καταγράφεται αυξημένος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων καθώς είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος δρόμος δεν πληροί συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστική νησίδα, έλλειψη παράπλευρου δικτύου κ.λπ.).

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό να σημειώνει στην «Ε» ότι με το έργο «βελτιώνεται σημαντικά η οδική ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «μειώνονται τα κόστη μεταφοράς, ρύπων και περιβαλλοντικών επιπτώσεων» και παράλληλα «επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής» με αφορμή τόσο την επιχειρηματική όσο και την αγροτική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΟΜΒΟΣ

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται και στην τεχνική περιγραφή, στο έργο περιλαμβάνονται τα εξής: Η μετατροπή σε κυκλικό κόμβο στη θέση του σημερινού σηματοδοτούμενου ισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση της Τερψιθέας. Η διαπλάτυνση - βελτίωση της κύριας αρτηρίας, από την Τερψιθέα έως πριν τον ανισόπεδο κόμβο της Ραχούλας, μήκους 5,5 χιλιομέτρων.

Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου εκατέρωθεν της κύριας αρτηρίας σε όλο το μήκος αυτής, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Η κατασκευή τεχνικού Κάτω Διάβασης που συνδέει και τις εκατέρωθεν παράπλευρες οδούς, στη διασταύρωση με την οδό προς το ΚΤΕΟ Λάρισας.

«Τα αποτελέσματα» προστίθεται στη σκοπιμότητα «από την κατασκευή του έργου είναι: Μειώνεται η χρονοαπόσταση, με συνεπαγόμενη μείωση του κόστους μεταφοράς, των ρύπων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Με την κατάργηση του σηματοδοτούμενου κόμβου και τη διαμόρφωση - κατασκευή του κυκλικού κόμβου (Roundabout) επιτυγχάνονται, χωρίς καθυστερήσεις, οι διαμπερείς κινήσεις επί της Εθνικής Οδού καθώς και η ασφαλής, άνετη εγκάρσια κίνηση οχημάτων, αλλά και η δυνατότητα αναστροφής

 Με την κατασκευή παράπλευρων οδών κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών. Βελτιώνεται έτσι σημαντικά η οδική ασφάλεια, αφού οι παράπλευροι οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω κόμβων και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση. Με την τοποθέτηση Συστημάτων Ασφάλισης Οχημάτων εξασφαλίζεται η ασφαλή διέλευση οχημάτων στο σύνολο του έργου».

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Αγοραστός προσθέτοντας ότι «βελτιώνεται σημαντικά η οδική ασφάλεια ενώ μειώνονται τα κόστη μεταφοράς, ρύπων και περιβαλλοντικών επιπτώσεων και παράλληλα επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής.

Επίσης με την κατασκευή παράπλευρων οδών κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών ενώ οι παράπλευροι οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω κόμβων και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση.

Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το τμήμα του Δακτυλίου από τη ΔΕΥΑΛ έως τη Γεωργική Σχολή, που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στις συγκοινωνιακές υποδομές, όχι μόνο της Λάρισας αλλά και ευρύτερης της περιοχής» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass